Majka felment a miniszterhez

Mix Online - Majka felment a miniszterhez - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Dalia László | 2021. 05. 04. 8:00:52
Majka felment a miniszterhez Majkának eddig minden húzása bejött, nem is nagyon tudták kikezdeni, miközben többször megszólalt húzós kérdésekben is. Ám amikor elment Szijjártóhoz, vagyis felment a miniszterhez, akkor házhoz ment a pofonért. Olyan gyűlölethullám zúdult a nyakába, hogy máig nem tért magához.

A politika veszélyes terep, most már Majka is megtanulta. Igaz, nem ő posztolta ki a képet, hanem Szijjártó külügyér hivatala. Állítólag a tárcánál tanakodtak egy ideig, hogy kitegyék-e a közös fotót. Végül úgy döntöttek, nincs mit titkolni, így kitették Szijjártó Facebook oldalára.Ez aztán megmosolyogtató, hiszen a találkozóból egyedül Szijjártó profitált, hogy Majka hódolt nála, Dzsudzsákkal már nem sokra megy, legszívesebben visszavonná a diplomata útlevelét, de az is ciki lenne. Erre mondta Puzsér Róbert az ATV Öt című műsorában, hogy ez nem polgári társadalom, hanem feudális, itt nem lobbizás van, hanem, uram-bátyám kijárás. Itt minden Orbán Viktorról szól. Majka Szijjártóval beszélt, s általa az üzenet eljuthat Orbánhoz is.

Majka  minden volt a neten csak koszorús lány nem, többek között meggyanúsították, hogy eladta magát, a kormánynak dolgozik, talpnyaló lett. Majka ezt nem gondolta végig, hogy amikor udvari zenészek vannak, akik súlyos milliókat kapnak, s havonta hitet tesznek a kormány mellett, akkor magyarázatnak az kevés, hogy mindketten szeretik a focit, találkoztak már a Strand Fesztivál koncertjén, ráadásul a koronavírus-fertőzésen is egyszerre estek át és ezek után sántít az is, hogy arról tárgyaltak, hogyan mentsék meg a zeneipart. Ha Majkát tényleg a jó szándék vezette, s nincs jogom kételkedni, nem voltam ott, akkor ezt a találkozót ügyesen elő kellett volna készíteni, függetlenül attól, hogy mit mond Szijjártó embere vagy mit nem mond. Jó, nem járt Ózdon diplomata suliba, de ezt paraszti ésszel is ki lehet volna találni, hogy mi jön utána. Úgy tűnik, Majka csak most döbbent rá, hogy az ország 15 éve véglegesen kettészakadt. És a lobbizás békeidőben dívik, háborúban nem sétálgatunk a lövészárkok között, mert ott lőnek. „Ezt úgy hívják, hogy lobbi. Van, aki golfozás, poharazás közben vagy a kártyaasztal mellett teszi ezt. Szijjártó Pétert ismerem régebb óta, és egyeztettem vele egy találkozót, hogy az én és a zenésztársaim érdekeit képviselve beszéljek neki a helyzetünkről. Elmondtam neki, hogy mit gondolok az elmúlt egy évről, egy-két szakmabelivel egyeztetve milyen észrevételeink vannak, és miben tudnának segíteni. Beszéltünk az elmúlt évek eseményeiről, a félelmeinkről, a raktárkoncertről. Az áfa csökkentéséről, hogy legyen 5 százalék, így a bevétel még egy ötöde a zenészekhez kerülne. Beszéltünk a katázásról, teljes katamentességet kéne adni, nem kedvezményeket."

Szijjártó megígérte, hogy Majka javaslatairól a kormány is hallani fog. Az is kiszivárgott véletlenül, hogy Szijjártó az a kormánytag, akivel a legkönnyebben nyélbe lehet ütni egy személyes találkozót, nyitott az ilyen megbeszélésekre. Noha rengeteget utazik, és nagyon elfoglalt, régi ismerőse, gyerekei kedvenc zenésze kérésére mégis volt ideje egy találkozóra a minisztérium tetőteraszán, ahol csak a legillusztrisabb diplomatákat, miniszteri kollégákat szokta fogadni. Hát, ez így túl szép és túl hízelgő és nem is nyugtatta meg a Majkára támadó tömegeket, s a rapper „a hülyék elméleteit olvasva”  újabb posztot írt.

Persze, megkaptam, hogy Kossuth-díjat akarok. Magyarországon az emberek szemében nincs olyan, hogy valaki politikailag nem tartozik sehova. Senkit nem hibáztatok, mert ebben nyilván a politika a ludas. Ha a rossz közhangulat párosul a jó öreg magyar jóindulattal, nyakon öntve a mostani helyzettel, máris kész is a lincshangulat. Ez viszont nonszensz. A függetlenség megszűnt, táborokra szakadunk. A legtöbben úgy érzik, dönteniük kell. Vagy ide, vagy oda kell állniuk. Én sehová sem tartozom. Sosem kérték tőlem egyik munkahelyemen sem, hogy gyártsak ideológiát, és álljak be valamelyik politikai mozgalom mögé. Ha kérték volna, akkor az lett volna az utolsó napom ott. Évek óta hallgatom, hogy a TV2-nél dolgozom, és hogy ez is egyfajta szerepvállalás. Hát bassza meg!! Lassan 15 éve melózom a TV2- nek! Olyan emberekkel, mint Till Attila vagy Hajós András, akiken még nagyító alatt sem veszünk észre részrehajlást az éppen aktuális kormány felé."

Egy biztos, Majka egy ideig kerülni fogja a miniszteri tetőteraszokat.