Elítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult

Mix Online - Elítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
mti | 2021. 04. 16. 17:57:14
Elítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult Egy év börtönbüntetésre ítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult illegális tiltakozás szervezése és a megmozduláson történt részvétel miatt - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
    A 73 éves Jimmy Lait, aki a hongkongi demokráciapárti mozgalom egyik lapja, az Apple Daily tulajdonosa, egy 2019. augusztus 18-i, engedély nélküli tüntetés miatt mondták ki bűnösnek április 1-jén. Az ügyben további hét, korábbi hongkongi törvényhozó ellen is vádat emeltek, őket 8 és 18 hónap közötti szabadságvesztésre ítélték, hármójuk büntetésének végrehajtását felfüggesztették. A vádlottak egyike még februárban mindkét vádpontban bűnösnek vallotta magát, egy másik pedig elismerte, hogy részt vett az engedély nélküli tiltakozáson.
    A kérdéses gyülekezésen a szervezők szerint mintegy 1,7 millióan tüntettek a hongkongi kiadatási törvény később visszavont módosítási tervezete ellen, amely lehetővé tette volna gyanúsítottak kiadását a szárazföldi Kínának.  
    Lai és két, korábbi törvényhozó ellen egy 2019. augusztus 31-én zajló, engedély nélküli felvonuláson történt részvétel miatt is vádat emeltek. Ez ügyben április 7-én mindhárman bűnösnek vallották magukat, az ítélethirdetést szintén a mai napra tűzték ki.
    Jimmy Lait augusztus 10-én vették őrizetbe látványos rendőrakció keretében másik kilenc emberrel együtt. A lapját kiadó Next Digital vállalat két felsővezetőjével együtt december elején azzal vádolták meg, hogy állami kézben lévő vállalatokat károsított meg a földterületek lizingelési szabályainak megszegésével. Röviddel ez után pedig külföldiekkel való összejátszás miatt is vádat emeltek ellene.
elmeszelik a fiúkat. Akkor arról elmélkedtek, hogyan lehet megerőszakolni egy nőt a Kispolskiban. Felmentette őket a hivatal, mert a műsor 12 éven felülieknek szólt (sic) és ahogy a Népszabadság is idézi, még ők oktatták ki a panaszost. Fiala szerint mindhárom műsorvezetőnek el kéne tűnnie a médiumokból. Ennyi