Figyeljünk a ráncokra már 20 évesen is

Mix Online - Figyeljünk a ráncokra már 20 évesen is - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
M. A. | 2021. 02. 19. 17:59:12
Figyeljünk a ráncokra már 20 évesen is Tévhit, hogy a ránctalanítást akkor kell kezdeni, mikor megjelennek az első ráncok, már jóval korábban tehetünk azért, hogy megőrizzük a bőr szépségét. Bár a húszas éveinkben még nyoma sincs a ráncoknak, az arcbőr üde és feszes, érdemes már ekkor hangsúlyt fektetni a megelőzésre.

Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője szerint a bőrünket nem csak a korunk, de annak tulajdonságai, problémái alapján kell ápolnunk - de tényleg nem árt a ráncok elkerülésére időben gondolni.

 

A különféle arcápoló, anti-aging és ránctalanító termékek az öregedés egyetlen aspektusára, azaz a ráncokra irányulnak. Jellemző tulajdonságuk, hogy növelik a bőr rugalmasságát, hidratálnak, és serkentik a sejtek regenerációját. Rendszeres használatukkal valamelyest lassítható az öregedési folyamat, és a kisebb szarkalábak is kordában tarthatók. „Valószínűleg nagyon sokan meglepődnek, és túlságosan korainak érzik, hogy a húszas éveikben foglalkozzanak ezzel a témával, pedig a megelőzésnek ezen a területen is igen nagy szerepe van” – mondja Dr. Széchenyi Kornél.

 

A szakértő felhívja a figyelmet, hogy a bőr öregedését nem csak az életkor, de a szokásaink befolyásolják. Máig az egyik vezető oka a bőr korai öregedésének az UV-sugárzás és a túlzásba vitt, helytelen szolárium-használat, ezért a napozási szokásokra fokozottan érdemes figyelni. Emellett a dohányzás, az egészségtelen ételek fogyasztása, sőt, még az alvási szokások is befolyásolják a ráncaink számát.

 

15 és 25 év közt egyértelműen a megelőzésé a főszerep, 25 év felett a megelőzés mellett szerepet kap a védelem is, és a 35. életkor betöltése után javasolt az úgynevezett újjáépítő termékeket is beiktatni a másik kettő mellé.

 

„A tinédzserek számára javasolt a napi bőrvédelem, a nappali és éjszakai arcápoló krémek rendszeres használata, mivel ezek a termékek segítenek a bőr hidratáltságát, egészségét fenntartani. 25 éves kor felett, noha még fiatalokról beszélünk ebben a korosztályban is, már láthatóvá válhatnak az öregedés jelei. A homlokon és a szem körül kialakulhatnak felületes ráncok, a szem alatt karikák, valamint az orr és száj között húzódó nasolabiális redő is elmélyülhet. Ezen kívül a túlzásba vitt napozás hatására a bőr is pigmentálódhat, illetve az UVA sugárzás hatására a fokozott kollagénlebontás miatt a bőr is veszíthet a feszességéből” – mondja azt orvos-esztétikai specialista.