Húsvétkor sem turistáskodhatunk?

Mix Online - Húsvétkor sem turistáskodhatunk? - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 02. 18. 12:19:11
Húsvétkor sem turistáskodhatunk? Michael Kretschmer (CDU) szászországi kormányfő szerint, a közeli hetekben nem várható, hogy jelentősen enyhüljenek a koronavírus-járvány miatti német korlátozások. A kereszténydemokrata politikus régiója a negyedik legveszélyeztetettebb tartomány az NSZK-ban.
Sokunk bánatára elmarad márciusban Kelet-Németország egyik legrangosabb kulturális eseménye. A tavaszi Lipcsei Könyvvásárt későbbi, májusi időpontban rendezik meg.  Szászországban az elmúlt egy évben már több, mint hétezer emberéletet követelt az aktuális koronavírus-járvány. Így a 16 régióból,  a negyedik legveszélyeztetebb „Sachsen”. Michael Kretschmer miniszerelnök eloszlatta azokat a reményeket, hogy a fodrász szalonok jövő havi megnyitását hamarosan a szállodák, kempingek és éttermek kapuinak szélesre tárása követi. A drezdai kormányfő szerint felesleges a húsvéti vakáció tervezgetése, mert még a belföldi üdülés is veszélyeztetné a Covid-19 elleni kűzdelemben elért eredményeket. 

Amint megírtuk, Németországban december 27-én kezdődött meg a vírus elleni oltáso. Ezek hatása még nem látványos, ám ha zökkenőkkel is, de jól halad az akció. Már három milliónál is több – főleg 80 év feletti – nő és férfi részesült vakcinában. A helyzet komolyságát tükrözi, hogy január végétől tilos a beutazás az NSZK-ba valamennyi államból és régióból, ahol jelentősen elterjedt valamelyik új mutáció – jelentette be Horst Seehofer (CSU) szövetségi belügyminiszter. Az aktuális korlátozás az EU-ból frissen kifarolt Nagy-Britanniára, Írországra, Portugáliára, Brazíliára, valamint a Dél-Afrika, Lesotho és az Estwani Királyság – alkotta régióra vonatkozik, ám a fekete lista februárban további államokkal bővülhet, például Ausztriával, Csehországgal. Az idegenforgalom tervezhetősége tehát 2021 elején sem sokat javult!