Berki kontra Puzsér

Mix Online - Berki kontra Puzsér - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Dalia László | 2021. 02. 14. 8:00:24
Berki kontra Puzsér A celebek néha fellázadnak, mert olyan ez a világ, hogy olykor betolakszik egy idegen és leüvölti a fejüket. Persze, ez csak jelképes, de Puzsér Róbert temperamentumát ismerve, még ez is megtörténhet. Mindenesetre most éppen Berki perli, mert úgy érzi a becsületébe gázoltak. Többek között nyilvános senkinek titulálta Puzsér.
Kezdhetném ott, hogy minek is nevezzük Berkit, de már is bajban vagyok. Nincs neki foglalkozása, állása, ellenben drága ingei, cipője és órája van, meg luxuskocsikkal furikázik és telente akár többször is délre húz kedvesével. Persze, gyakran vendégeskedik tévéműsorokban, legutóbb Bochkornál láttam és egy kis csatornánál már műsort is vezet Demcsák Zsuzsával. Szakmailag inkább nem értékelném műsorvezetői teljesítményét, mert abból is per lenne, bár a nézők nem unatkoznak, mert gyakran összetűz Demcsákkal vagy a vendégekkel és így a pimf témákat sikerül valamennyire feldobni. Legutóbb azért szúrta le az egyik vendéget, mert az merészelt gyereknevelésről beszélni, pedig neki nincs egy sem.

Puzsér mostanában egyre magasabbra tör, a főpolgármester jelölti szereplése csak kitérő volt, állítólag nem is akar többször indulni, s így mindenki jobban jár. Ám például az ATV új műsorában, az Ötben többnyire ő viszi a prímet és kivételes műveltségével, érveivel brillirozik, pedig a többi szereplő sem a falvédőről jött. És így talán meglepő, hogy aki ily emelkedett társaságban, komoly ügyekben nyilatkozik, az hajlandó lemenni kutyába is és rendszeresen kiosztja a szerencselovagokat Berkitől Hajdúig, járhat is bíróságról bíróságra. Berkiről nem kevesebbet állított, mint hogy egy jónevű senki, a NER által foglalkoztatott stróman, akinek számos adócsalási ügye van és több bedőlt cége. Puzsér ismerni véli ezt az archetípust, amely egy verőember, taxis vagy uzsorás képében tűnik fel. És M. Richárd születésnapján villog, akit Puzsér Dózsa György úti mészárosként emleget. M. Richárd egyébként még nem perli Puzsért, miután az utóbbi hónapokban azzal volt elfoglalva, hogy a halálos gázolás, jogosítvány nélküli vezetés, kokainnal súlyosbítva és illegális buli után, hogyan kerülje el a rács mögötti világot. Puzsér szerint Berki a jogot bunkósbotként használja, pedig közszereplő, akinek tűrnie kell a véleményt. 

Lehet, hogy Puzsér néha ágyúval lő és talán előbb-utóbb meg is unja, hogy bíróságra járjon, de hát épp az a csavar a történetben, hogy Hajdú és Berki is összeszedett már egy ítéletet, tehát nem éppen Grál lovagok. Igaz, attól még visszajárhatnak a  bíróságra.