Bajor blamázs

Mix Online - Bajor blamázs - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 01. 12. 17:31:30
  Bajor blamázs Noha 46:24-es gólkülönbséggel továbbra is a müncheni focisták trónolnak a Bundesligában, azért a 15. játéknap elég cikis volt. Kurtán: vezettek, majd vesztettek a Borussia Mönchengladbach stadionjában (3:2). A német szaksajtó szerint az elmúlt 40 esztendő leggyengébb védelmét vonultatta fel a sokszoros bajnok FC Bayern.
Innen a pálya széléről úgy tűnik, hogy a milliomos dél-németországi labdarúgók 2021 januárjára elfáradtak. Bénáznak, kedvetlenek – rövid volt a téli szünet, a koronavírus-járvány miatt még egy jót bulizni sem lehet Európa szívében. A lengyel válogatott kapitányának Bentley kabriója is csak ott porosodik a garázsban, Robert Lewandowski egyéb motorizált játékszere mellett. A bajor és a német nemzetitizenegy hálóőre, múltkor hat gólt, kapott, pénteken meg újabb hármat. De nem kell sajnálni Manuel Neuert, meg a többi, sikerhez szokott müncheni focistát sem, amiért a tabella hetedik helyén toporgó  Mönchengladbachnak ezúttal több szerencséje volt a Borussia-Parkban, mint a vendégeknek. 

Aggódni a kölni teamért lehet, mert a Freiburg „öt vállra” fektette őket a hétvégén (5:0). Sallai (képünkön) is gólt rúgott. Mi történt még a nézőmentes német arénákban? Nos az Union Berlin döntetlent ért el a Wolfsburg ellen (2:2), míg a poraiból feltámadt Schalke 4:0-ra püfölte el a Hoffenheimet! Kár, hogy a már-már öngyilkos jelőlt kék-fehér drukkerek nem buzdíthatták - több tucatnyi meccsen lúzer - kedvenceiket a Veltins szponzorálta lelátókon. Azért a Schalke eddigi 12:39-es (negatív) gólaránya arra figyelmeztet, hogy még szükségük lesz 2021-ben néhány diadalra és korsó sörre, hogy ősztől ne a német másodosztályban kelljen majd labdázniuk!