Amiről minden házasságban beszélni kell

Mix Online - Amiről minden házasságban beszélni kell - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
M. A. | 2021. 01. 11. 13:00:59
Amiről minden házasságban beszélni kell A legjobb, ha már az esküvő előtt tisztáztok néhány dolgot, amit, ha be is tartotok biztos, hogy könnyebb és egyszerűbb lesz az együtt töltött évek sokasága. Mert, ugye az a cél, hogy sokáig boldogok legyetek?

A legfontosabb a közös jövőkép. Ha ez nincs meg, akkor esélyes, hogy előbb-utóbb szükség lesz a válóperes ügyvédre. Ha nem ugyanazt akarjátok, akkor nem csak a viták száma fog növekedni, de a távolság kettőtök között is. Érdemes beszélgetnetek arról, hogy milyennek látjátok magatokat 5 vagy akár 10 év múlva. Nem mellékes a karrier, a gyerek, a család, hol akartok lakni stb. Ne csak terveket legyen, hanem célotok is.

 

A másik fontos tényező: az anyagiak. Akármennyire is nem tetszik fontos a pénzügyekről beszélni. Érdemes tisztában lenni azzal, ha a másiknak adóssága van vagy volt, mennyi jut és mennyi marad. Ki kezeli és hogyan osszátok be. A legtöbb kapcsolatot bizony a pénzügyi nehézségek is kikezdik, ti ne tartozzatok ebbe a csoportba!

 

És végül, de nem utolsó sorban a szex. Egy kapcsolat elején – amikor beindul a kémia és tart az újdonság varázsa – nem kérdés, hogy sok a szex, ám bizony idővel ez is megkopik. Ezért ezt a témát nem kell rögtön az elején tisztáznotok, de idővel vegyétek elő. Tudjátok meg, hogy kinek mennyire fontos a szex? Volt-e traumatikus élménye valakinek? Vagy csak eleve, képesek-e vagytok ezekről beszélni. Az őszinteség és a nyitottság elengedhetetlen, és ha nem kell ezt sem a szőnyeg alá söpörni, sokkal boldogabb életet élhettek.