Danyi Gábor távozik Győrből

Mix Online - Danyi Gábor távozik Győrből - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
mti | 2021. 01. 07. 8:48:32
Danyi Gábor távozik Győrből Danyi Gábor nyáron távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról, és a Siófok KC szakmai munkáját irányítja a jövőben.A Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Győri Audi ETO KC honlapjának keddi híradása szerint Danyi nyáron lejáró szerződését a klub elnöksége nem kívánta meghosszabbítani, bár a felek tárgyaltak egymással.
    "A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért" - nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.
    Danyi 2011 nyarán érkezett Győrbe, másodedzőként Konkoly Csabával, a néhai Karl Erik Böhnnel és Ambros Martínnal dolgozott, majd 2018-tól vezetőedzőként folytatta munkáját, és 2019-ben a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert a győriekkel.
    Az 56 éves, pécsi születésű edző Elek Gáborral együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti.
    Sajtóhírek szerint a győriek vezetőedzői posztjára a jelenleg csapat nélküli Ambros Martín, valamint a francia Emmanuel Mayonnade a legesélyesebb. Utóbbi a Metz vezetőedzője, valamint a világbajnoki címvédő holland női válogatott szövetségi kapitánya jelenleg.
    A Siófok KC honlapja szerint Danyi Gábor szerződése idén nyártól három plusz két évre szól, segítője a jelenlegi vezetőedző, Zdravko Zovko lesz, akivel korábban Győrben is együtt dolgozott.
    "Nagyon örülünk neki és büszkeséggel tölt el minket, hogy Gábor elfogadta a felkérésünket, így közösen nyithatunk egy új fejezetet a klub életében. Az érkezése nemcsak a felnőtt csapatunkra lesz hatással, hanem az SKC teljes szakmai munkájára. Az is fontos volt számunkra, hogy Zovko mester a maradásáról biztosított bennünket" - nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.
    Danyi úgy fogalmazott, örömteli és megtisztelő számára, hogy nyártól Siófokon folytathatja pályafutását.
    "Izgatottan várom ennek az új fejezetnek a kezdetét, de addig is vannak kötelezettségeim. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont" -szögezte le.