Színes programok a Bikácsi Szüreti Forgatagon

Mix Online - Színes programok a Bikácsi Szüreti Forgatagon - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
mm | 2020. 09. 11. 13:00:22
Színes programok a Bikácsi Szüreti Forgatagon Különleges hétvégére várják az érdeklődőket szeptember 12-13. között Bikácson. A Forgatag gerincét adó Népigyógyászati programot hagyományteremtő céllal indították a tavalyi évben útjára. A kikapcsolódásé a főszerep ezen a hétvégén, hiszen egyedi programokkal, bemutatókkal, ismertetőkkel készülnek a látogatók részére.
A Bikácsi Szüreti Forgatag nemcsak a szórakozásról, hanem az újjászületésről is szól, hiszen az egészség a testi és lelki harmónia együttese. A nép a maga ösztönös nyelvén úgy határozza meg az egészséges embert: helyén van az esze és a szíve. Igazán bölcs mondás, mert az egészséghez valóban a test, a lélek és a szív összhangja szükséges. 

Mindkét nap adódik lehetőség arra, hogy a népigyógyászati programokat kipróbálják az érdeklődők. 9.00-20.00-ig díjmentesen vehetik igénybe az alábbi szolgáltatásokat: csontkovácsolás, köpölyözés, nyuvasztás, masszázs, talpmasszázs, kenés-inazás, rovásolás, gyógynövény ismertetővel. A szervezők a család minden tagjára gondoltak, a gyermekek számára is színes programokkal készülnek, lesz ott játszóház, például babasarok, vízezős-, csapatépítő és logikai játékok, kézműves foglalkozások. 

Továbbá egész napos vásár várja a látogatókat a kézzel készült, hazai termékekből: a helyi gazdák árui mellett megtalálhatók dísztárgyak, táskák, és minden ami kézzel készül. De lesznek még művészeti, méhészeti és íjász bemutatók, koncertek, szüreti mulatság. Szombaton - többek között - Fresz Zsuzsanna, népigyógyász tart előadást a népi gyógyászatról, a hagyományos gyógynövény kultúra alkalmazásáról, de előadásokat hallhatunk még a kis kertek és nagy kertek fontosságáról, az állattartás egészségre gyakorolt hatásáról, a hagyományainkról, az egészségünk megóvásáról, betegségek megelőzéséről a magyar agrárkultúra tradicionális népi gyógyászatban alkalmazott eljárásaival.