Olaszország - 120 milliárdos veszteség

Mix Online - Olaszország - 120 milliárdos veszteség - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
mti | 2020. 05. 21. 12:23:16
Olaszország - 120 milliárdos veszteség Az olasz Confcommercio kereskedelmi kamara becslése szerint az idén 120 milliárd euró bevételkiesés lehet az olasz turisztikai ágazatban. A turizmusban, vendéglátásban és kiskereskedelemben tevékenykedő 270 ezer vállalatot egzisztenciális veszélybe sodorták a járványvédelmi korlátozások, és ez 420 ezer munkahely elvesztésével járhat. A Confcommercio támogatásért lobbizik emiatt a kormánynál.
    Az olasz kormány a héten mutatja be a koronavírus-járvány februári kitörése óta harmadik gazdaságtámogatási programját a járvány által leginkább érintett ágazatokban, a turizmusban, vendéglátásban, mezőgazdaságban és a kulturális szolgáltatásokban okozott károk enyhítésére.
    Az 55 milliárd eurós csomag egyebek között családonként 400-800 eurós "szükségállapoti jövedelemkiegészítés" nyújtását is tartalmazza. A részmunkaidős foglalkoztatást és a bébiszitterek alkalmazását 1200 eurós keretösszegig támogatná a kormány, a gyermekes családoknak pedig 500 eurós nyaralásra felhasználható vouchert biztosítana.