A kosárlabdasztár milliárdosnak készült

Mix Online - A kosárlabdasztár milliárdosnak készült - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
Mixonline | 2020. 03. 26. 13:00:02
A  kosárlabdasztár milliárdosnak készült LeBron James minden idők egyik legsikeresebb kosárlabda sztárja: nyolcszor játszott az amerikai profi liga döntőjében és egymás után kétszer is elnyerte az NBA legértékesebb játékosa címet. Magic Johnsonhoz és Michael Jordanhez hasonlóan üzletemberként is világhírű lett: megalkotta saját globális brandjét. Játékos és üzleti pályafutásáról is szól a LeBron vállalat című kareriertörténet.
Hogyan vezetett az út a kezdetektől addig, hogy dollármilliárdokat érő ikonná váljon? A Los Angeles Lakers játékosa, LeBron ma is a kosárlabda nagy sztárja, aki sikerekkel, kudarcokkal, tanulságos leckékkel teli életével megmutatja, hogy egy sportoló karrierje akár évtizedekkel tovább tarthat, miután lefújták az utolsó meccset. S meg mutatja, miért a pénz a legnagyobb különbség az NBA és a világ összes többi bajnoksága között. 

A 193 cm magas LeBron nem csupán a testfelépítésével döbbentette meg az embereket, hanem leleményességével, gyorsaságával, munkamoráljával, a játékintelligenciájával is. Zseniálisan passzol, mestere annak, hogyan hozza helyzetbe játékostársait, ügyesen bánik a jobb és bal kezével is, amit kevesen mondhatnak el magukról. Ipari mennyiségben termeli a pontokat,minden idők egyik legeredményesebb játékosa. 

A LeBron vállalatban Brian Windhurst elmeséli, hogyan futott párhuzamosan LeBron üzleti és sportpályafutása. A játékosfenomén ugyanis már nagyon korán elhatározta, hogy egyszer majd milliárdos lesz. Az lett.