Genezis

Mix Online - Genezis - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Regös Gábor | 2020. 02. 13. 17:59:00
Genezis Megnéztem véletlenül a Genezis(2018) magyar filmet. Rémisztő volt, amit láttam benne. Rasszizmus, gyűlölet, tehetetlenség, szegénység és nyomor. Ez egyszerűen hihetetlen, hogy ez a történet pár éve Magyarországon megtörténhetett.
 Mikor fogunk rájönni, hogy a gyűlölet zsákutca, egy sehova sem vezető anarchia. Hogy rombol és mindent tönkretesz maga körül. Hogy nem egy rassz a hibás mások nyomoráért, hogy valószínűleg nehezebb lenne önvizsgálatot tartani. Hogy ki és miért érzi ennyire rosszul magát sok kis vidéki településen(is)??! Genezis egy tökéletes társadalom kritika, egy durva görbetükör a mai Magyarországnak. Olyan, mintha ebben a filmben megállt volna az idő. Vannak szerelmek, rasszisták, nyomorult nincstelenek, gyilkosok. GYŰLÖLET és gyűlölet, butaság és aljas indokok. Annyira sajnálom ezt a szép Magyarországot, hogy ennyi boldogtalan ember él benne. Kár érte, kár értünk, mert ennyi energiával, amit arra fordítunk, hogy mindig kitaláljuk ki a felelős a tragikus életünkért, inkább arra kéne fordítani, hogy valamit építsünk, ne csak romboljunk! 
Cseh Anna Marie, aki az egyik védőügyvédet játssza, az egyik kulcsfigurája a történetnek. Rajta keresztül végigkísérhetjük, hogy milyen fájdalommal jár ez még egy kívülállónak is, nem hogy az elszenvedő félnek.. 
Cseh Anna Marie jelenetei beleégtek a retinámba, a film rendezője Bogdán Árpád és a film operatőre az egykori jó nevű divatfotós Dobos Tamás zseniálisan mutatják be ezen a törékeny nőn keresztül ezt az egész sorstragédiát .ami ebben a filmben benne van. Cseh futópados, fürdőkádas jelenete és fegyelmezett, csendes, visszafogott halk jelenléte hollywoodi magasságokba röpíti ezt a szomorú, tragikus magyar alkotást. Az adható 10 csillagból 9,1-et adok rá.