Több, mint 400 karambol

Mix Online - Több, mint 400 karambol - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2020. 02. 13. 8:47:10
Több, mint 400 karambol Február első hétvégéjén, a német fővárost körülölelő tartományban számos személyisérüléses közúti baleset történt. A brandenburgi rendőrség tájékoztatása szerint a Lengyelországgal szomszédos régióban egy 77 éves éves autós életét vesztette. A második – napsütéses, viharos hétvége békésebben telt.
Akárcsak Berlinben, az azt körülölelő, 2,5 millió lakosú Brandenburgban is befejeződött a – hómentes – síszünet az iskolákban. Esőzés viszont bőven volt e napokban, így az első februári hétvégén {péntektől vasárnap éjfélig} összesen 402 közúti balesetet regisztráltak a hajdani NDK ezen festői tájain. A legdurvább karambol Oberspreewald-Lausitz körzetében történt, ahol egy erdei útról kikanyarodó kocsi ütközött össze egy szabályosan guruló autóval.

A vétlen, 29 éves sofőr súlyos sérüléseket szenvedett: őt helikopterrel vitték egy közeli klinikára. A figyelmetlenül autózó 77 éves férfi életét már nem tudták megmenteni a kiérkező orvosok. A potsdami rendőrség közleménye főleg a csapadékos időjárással és a rosszul megválasztott tempóval, gyorshajtással hozza összefüggésbe, hogy az iskolai vakáció nyitányaként megszaporodtak a balesetek Brandenburgban. A második februári hétvége békésebb volt a régióban, ám most becsöngettek a sulikban, s viharosnak ígérkezik a februári időjárás.