Éles verseny a kamion piacon

Mix Online - Éles verseny a kamion piacon - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2020. 02. 10. 8:50:06
Éles verseny a kamion piacon A teherjárművek állománya – becslések szerint – 2030-ig évente átlagosan 2,5 százalékkal bővülhet. A forgalom növekedésével párhuzamosan már most óriási gond az európai sztrádákon, hogy nincs elegendő parkoló- és pihenőhely az utak környékén.
Az öreg kontinensen naponta százával történnek kisebb-nagyobb kamion balesetek. Szükség van utánpótlásra! A drága, árúfuvarozásban nélkülözhetetlen haszonjárművek szegmenségben tartósan a Mercedes-Benz a világelső. A német konszernhez tartoznak már olyan korábbi riválisok is, mint a Freightleiner, a Western Star, a Bharat Benz, s a Mitsubishi Fuso. 2020-ban várhatóan közel fél millió ilyen új, biztonságos modell kap majd rendszámot szerte a földtekén.

A kínai FAW típusé (képünkön) az ezüstérem: ezt a csinos, platós verdát nem csak a világ legnépesebb államában termelik, hanem a legnagyobban is, vagyis Oroszországban is. Dobogós még a gigantikus teherkocsik nemzetközi viadalában a szintén ázsiai Shiyan, mely buszokat és személyautókat is gyárt. Ugyancsak kínai a CNTHC márka, melyből már 200 ezer darab felettire futott fel az elmúlt években a kapacítás.