A Bohus-Lugossy művészcsalád tagjai állítanak ki Budapesten

Mix Online - A Bohus-Lugossy művészcsalád tagjai állítanak ki Budapesten - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
MTI | 2020. 02. 09. 8:21:52
A Bohus-Lugossy művészcsalád tagjai állítanak ki Budapesten Fém-üveg-fotó címmel látható szombattól a Bohus-Lugossy művészcsalád alkotásaiból kiállítás Budapesten, a Józsefvárosi Galériában - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Az összegzés szerint Bohus Zoltán (1941-2017) szobrász és üvegtervező, a nemzet művésze; Lugossy Mária (1950 - 2012) ötvös-, szobrász- és üvegtervezőművész; Lugossy István operatőr és fotóművész; Bohus Áron ötvösművész és Bohus Réka fotográfus munkái láthatók a tárlaton.
    A közlemény felidézi, hogy Bohus Zoltán egyedi, letisztult látásmóddal nyúlt az anyaghoz, gazdag életművet hagyva az utókorra. Felesége, Lugossy Mária örvénylő kompozíciói a világ sok táján láthatóak, Lugossy István operatőr és fotóművész alkotásai pedig különleges érzékenységgel helyezik a gyújtópontba a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek elkapott pillanatait.
    Bohus Áron elsősorban cégéreket, díjakat tervez, de autonóm alkotóként is foglalkoztatja a kisplasztika. Bohus Réka a plasztikáról alakított gondolatainak kifejezésére nagyobb hangsúllyal használja a fotó és a számítógépes print lehetőségeit.
    A Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontot 2013 őszén újították fel, azóta kortárs képzőművészeti kiállítások és programok mellett rendszeresen szerveznek ott koncerteket, irodalmi esteket, irodalom- és zenetörténeti, tudományos témákban előadás-sorozatokat, szabadegyetemeket. Évente mintegy 35 ezer ember látogat el a Józsefvárosi Galériába - tartalmazza a közlemény.