Aljas telefonbetyárok...

Mix Online - Aljas telefonbetyárok... - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Regös Gábor | 2020. 02. 07. 17:57:02
Aljas telefonbetyárok... A telefonbetyár az egyik legundorítóbb fajta…! Azt élvezi, hogy idegesít, bosszant, általában vadidegen embereket, természetesen névtelenül, arctalanul. Kis/nagy gonoszság, kis/nagy káröröm. Lehet villogni a haverok előtt, csajok előtt, vagy nem tudom pontosan miért is jó.
 Pár napja engem is megtalált valaki, egy kedves, szemtelen hangú nő. Felhívott egy ismeretlen, aki számkijelzás nélkül csörgött rám. Eddig sem nagyon szoktam ilyen hívásokat felvenni, de most megfogadtam, hogy soha többet nem veszem fel. Köszönés nélkül rákezdte” köszöni szépen a cetlit, amit a kocsija szélvédőjén hagytam.. a telefonszámommal, rendszámommal. Most hogy összetörtem az autóját, ezzel a cetlivel bemegy a biztosítójához, és majd megkeresi az én biztosítómat…” Eddig jutott, amikor mondtam, hogy szerintem ez tévedés, mert aznap speciel nem is mentem sehova, senkinek nem törtem össze az autóját..és nem hagytam semmilyen cetlit se telefonszámmal, sem rendszámmal… Itt belevágott a szavamba.és egyre nagyobb élvezettel kezdte taglalni, ja..akkor ez egy másik helyzet..mert akkor majd megtalálnak és megkeserítik az életem…, stb! 
Itt mondjuk elpattant bennem valami és elég durván elég csúnyán befejeztem a beszélgetést. Biztos, ami biztos felhívtam az autóm kötelező felelősségbiztosítóját és bejelentettem a dolgot. Csak halkan jegyzem meg, hogy a biztosítási csalást elég keményen bünteti a törvény.  Majd lecaplattam és körbe fotóztam az autómat a mobillal, hogy valóban igazolni tudjam, az adott időben nem volt rajta semmi sérülés. Olvastam, hogy sok hasonló ember lehet még Magyarországon(is), mert a mentőket, rendőrséget rendszeresen éri hasonló inzultus. A segélyhívók magas százaléka hamis. Ami azért is durván aljas dolog, mert egy fals hívás miatt..esetleg nem tud egy valóban bajba jutott emberhez odaérni a mentő…! Ami akár a sérült halálát is okozhatja! Ha jól tudom, egyébként ezt is bünteti a törvény, valamilyen szankcióval sújtja. Az egyik legdurvább fajtája a hasonló bűncselekménynek az, amikor valaki bombával,terrorcselekménnyel fenyeget telefonon..azokra viszont biztosan letöltendő börtönbüntetés vár…! Kicsit több empátia és kevesebb gonoszság, cinizmus nem ártana!