Lemondott a teniszszövetség főtitkára

Mix Online - Lemondott a teniszszövetség főtitkára - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
index | 2020. 02. 07. 9:06:01
Lemondott a teniszszövetség főtitkára A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) egyik névtelenséget kérő elnökségi tagja arról tájékoztatta az Indexet, hogy a csütörtöki ülés után levélben lemondott a főtitkár, Richter Attila. Az elnökség egyébként is ezt tanácsolta neki.
A jövő hétre kiírt budapesti női tenisztorna elmaradása sokakat felháborított, különösen azért, mert a tagok nem kaptak időben tájékoztatást, az előzetes egyeztetés elmaradt a helyzetről, így nem is szavazhattak semmiről. A szövetség fideszes elnöke, Szűcs Lajos ezek után levelet írt a tagoknak, hogy mostantól az eddigi sportigazgató, Juhász Gábor a főtitkár.

A legújabb ügyről az elnökség csütörtökig nem is tudott, hogy az áprilisi férfi nemzetközi torna jogdíját az MTSZ ugyan megkapta már tavaly az államtól, ám egyelőre nem továbbította a 126 millió forintot a jogtulajdonosnak. Pedig az összeget már októberben ki kellett volna fizetni. Az elnökség sok pénzügyi kérdésben nem lát tisztán, ezért szigorú pénzügyi átvilágítást akarnak, mert nem szeretnék a nevüket adni a jelenlegi vezetéshez. A szövetség anyagi gondjairól már Kuhárszky Zoltán is beszélt tavaly novemberben, amikor felmondott. 

Úgy hírlik, hogy a márciusi belgák elleni Davis Kupa-meccs helyszínéről sincs még aláírt megállapodás. Az Austral Openen a legjobb tizenhat közé jutó Fucsovics Mártonnal sem állapodtak még meg. Fucsovics korábban Richterrel veszett össze, eddig az ő személye nem lehetett az akadálya a megállapodásnak. Az is kérdéses, hogy az áprilisban Budapesten rendezendő Federation Kupa 16-os döntőn a párosban ismét Australian Open-győztes Babos Tímea játszik-e.