Balázs megverte a világranglista 52. helyezettjét

Mix Online - Balázs megverte a világranglista 52. helyezettjét - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
NS | 2020. 02. 04. 12:33:47
Balázs megverte a világranglista 52. helyezettjét Balázs Attila bravúros győzelemmel kezdett Córdobában (Fotó: Dömötör Csaba, archív) A magyar játékos két játszmában búcsúztatta az olasz Lorenzo Sonegót az ATP-sorozatban most debütáló eseményen. Az első szettben 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd onnantól a világranglistán 108. Balázs állva hagyta ellenfelét.
A második felvonásban mindkét teniszező megnyerte adogatójátékait, de egy ízben a világranglistán 52. Sonego négy, míg Balázs hat bréklabdát hárított. Végül rövidítésbe torkollott a játszma, melyben Balázs bizonyult jobbnak. Sonego így sorozatban tizedik mérkőzésén maradt alul, legutóbb tavaly szeptemberben hagyta el győztesen a pályát.

A találkozó 2 óra 2 percig tartott.

„Nemcsak az ellenféllel kellett megbirkóznom, hanem a széllel is – nyilatkozta az MTI-nek Balázs Attila. – Eddig minden nap erős szél fújt, de ma volt a legnehezebb játszani. Utolsóként felfértem még a főtáblára, így maradt plusz két nap a felkészülésre, kedden pedig rápihenhetek a nyolcaddöntőre.”

Balázs a nyolcaddöntőben a harmadik helyen kiemelt chilei Cristian Garínnal (31.) találkozik.

„Nehéz meccsre számítok, mert ő nagyon jó salakpályás játékos, de ilyen szélben ha stabil vagyok, és tudom tartani a szervámat, akkor lesz esélyem. Próbálok felszabadultan játszani, és élni a lehetőségeimmel, sose lehet tudni, hogy neki milyen napja lesz. Várom már a szerdai meccset” – tette hozzá Balázs.

ATP 250-ES TORNA, CÓRDOBA (589 680 dollár, salak)
1. FORDULÓ
Balázs Attila–Sonego (olasz) 6:2, 7:6 (7–3)
Cuevas (uruguayi, 6.)–Delbonis (argentin) 7:5, 6:2
Mager (olasz)–Ficovich (argentin) 6:2, 3:6, 6:2
Taberner (spanyol)–Verdasco (spanyol, 7.) 4:6, 6:1, 6:4