Miért cikizik Vadóczot?

Mix Online - Miért cikizik Vadóczot? - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Dalia László | 2020. 01. 20. 8:00:45
Miért cikizik Vadóczot? Megdöbbenve olvasom, hogy Vadócz Krisztiánt napok óta cikizik a sportújságírók, térképet szerkesztenek, hogy hány földrészen focizott már, összeírják a kilométereket és holmi kalandornak írják le, aki sehol sem tud megmelegedni, mindig tovább áll egy csapattal.
Vadócz most igazolt a legmesszebbre, 11 ezer kilométert utazott, míg Uruguayba ért, a Penarolhoz, amely legendás csapat és éppen most egy világsztár, Forlan a menedzsere. És hát Vadócz nem véletlenül keveredett oda, két csapatban is együtt játszott  Ázsiában az uruk sztárjával, aki most őt hívta, miután átvette a Penarolt. Persze Montevideóban is csodálkoznak, hogy mit keres ott egy magyar, amikor már rég nincsenek a világ élvonalában, s Brazília egyébként is sokkal közelebb van. Vadócz ráadásul már túl van a harmincon, egészen pontosan 34 éves. Ám az uruguayi újságírók mégsem cikizték ki Vadóczot, megvárják, míg pályára lép. Amúgy is feltételezik, hogy Forlan tudja, mit csinál.

Bezzeg a magyar sportújságírók gyöngyszemei, ők aztán nem kímélték a kalandozó Vadóczot. Vajon körbenéztek, mielőtt elmés kis dolgozataikat megírták? Vajon megszámolták, hány magyar játékos szerepel külföldi csapatban és közülük is hányan kullogtak haza, mielőtt egyáltalán pályára léptek? Vadócz lenne a falábú, akinek véletlenül mindig sikerült csapatot találnia határon túl is? És hogy lehet, hogy miközben válogatott játékosok sem mertek idegenlégiósnak állni, Vadóczban 34 évesen is még mindig van benne erő, bátorság, hogy külföldön próbáljon szerencsét? Megannyi kérdés, persze válasz nincs. Mert hát, a profi labdarúgók országában pénz az rengeteg van, az NB III-ban is profik játszanak, de önkontroll az nincs. Ez a féktelen pazarlás már nemcsak a focit, a magyar sportot is megöli és közben a Valóság nevű nagybácsi messzire futott.