Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál

Mix Online - Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
M. A. | 2017. 06. 22. 13:00:57
Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál Június 30-tól július 2-ig rendezik meg a Nógrád megyei Bánkon a 14. Louis Armstrong Jazzfesztivált. Idén Ella Fitzgerald, tizenháromszoros Grammy-díjas jazzénekesnőre, a jazz éneklés legendás dívájára emlékeznek, így az idei fesztivált az "Ella 100" mottó fémjelzi.

A fesztivál zenei repertoárja Ella Fitzgerald köré szerveződik. A résztvevők igyekeznek megeleveníteni és felidézni a dallamokat a legendás énekesnő zenei hagyatékából és abból a zeneiségből, amelyet ő képviselt.

Számos világhírű jazz zenész nem először fordul meg a bánki Jazzfesztiválon, sőt többen közülük visszatérő, állandó fellépői a fesztiválnak. Mindig nagy örömmel és lelkesedéssel látogatnak el ide, és térnek vissza újra, hogy részesei lehessenek az európai és világhírű zenésztársaik meghívásával, különleges hangulatban, festői környezetben szervezett nemzetközi fesztiválnak.

Emellett a világhírű és magyar előadók egyaránt utat mutatnak a közönségnek, hogy hol tart most a világban a jazz zene. A víziszínpadi koncerteken túl ebben az évben is meglepetéskoncerttel, jam sessionnel, gospel koncerttel, fotókiállítással gazdagítják a szervezők a programkínálatot. Sőt, ingyenes meglepetéskoncert is lesz a Louis Armstrong szobor parkjában.