Kortárs divat, prémium minőségben

Mix Online - Kortárs divat, prémium minőségben - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
M. A. | 2016. 10. 30. 17:40:33
Kortárs divat, prémium minőségben	Bemutatták Alexandra Vajda 2016 őszi/téli kollekcióját. A fiatal stylist-divattervezőtől már védjegynek számít a klasszikus fekete-fehér színkombináció, ám most pirossal, türkizzel és ekrüvel egészített ki a tökéletes harmóniát.

Vajda Alexandra a divatra született. A családja úgy tartja róla, hogy: „magassarkúval és Vogue magazinnal a kezében jött a világra”, és ezt Alexandra sem cáfolja. Már egészen kicsi korában zavarta, ha valaki nem az alkata, a haja vagy a bőre színe szerint öltözködött. Vagyis, ha valaki nem a megfelelő ruhát viselte.

Kipróbálta a modellkedést, közel került a szakmához, de mégsem a kifutók világát érezte magáénak. 2013-ban végezte el a budapesti Werk Akadémián stylist szakát, majd Lakatos Márk útmutatásával sajátította el az öltözködés művészetét. Olyan projektekben dolgozott, mint a The Voice, a Gombold újra!, vagy az Állami Operaház rendezvényei. Később ő maga is átadta a tudását, de valami többre vágyott.

„Tavaly karácsonykor közöltem a szüleimmel, hogy lesz egy saját kollekcióm. Bólogattak, hogy „persze kislányom”. Pedig ismerhetnek már, ha valamit elhatározok, azt meg is valósítom” – mesélte Alexandra, aki azt is elárulta, mindig is határozott és céltudatos volt.

„Az első kollekcióm úgy kelt életre, hogy a bemutató napjáig senki más nem látta, csak én és a varrónőm.Ő kiváló segítség, nagy tapasztalattal és csodaszépen dolgozik.Ott volt a fejemben, hogy a harmincas korosztálynak, az elegáns nőknek, akarok tervezni. Hétköznapi ruhák, de prémium minőségben – ez az Alexandra Vajda. Nem a mennyiségre, hanem a minőségre akarom helyezni a hangsúlyt, ezért is készülnek a kreációk hernyóselyemből, muszlinból, pamutból vagy bőrből. A letisztult színvilágot kedvelem: fekete és fehér a domináns, de az őszi/téli kollekciómban a türkiz, az ekrü és a piros szín is megjelenik” – mondta a tervező.

A bemutatón a ruhák minden kiegészítőjét Alexandra válogatta össze. Az ékszerek The Naan Design tervezőjétől, Litvin Natasától érkeztek.A brand prémium minőségű, kézzel készített bőr kiegészítői és ékszerei elsősorban az eleganciát és modernitást igénylő mai kortárs nagyvárosi nőknek készülnek, ahogyan az Alexandra Vajda ruhái is. A The Naan Design alapfilozófiája, hogy minden nő, kortól és testalkattól függetlenül álmokkal, célokkal, vágyakkal teli és ezekért képes tenni! Alexandara is tesz. Fő inspirációja Coco Chanel munkássága. A hautecouture ruhák készítése már a jövő évi tervi között szerepel. Saját keze munkája által akarja megvalósítani: ha kell, gyöngyöt varr, mert úgy érzi, ettől lesz különlegesebb egy ruhadarab.

A bemutató hangulatát a Difiori Virágszalon dekorációi színesítették, akik a virágkötészet, esküvő- és rendezvénydekoráció terén is otthonosan mozognak. Ismerik a klasszikus vonalat és képben vannak az új trendekkel is. Az estén a Holdvölgy Pincészet borait nyújtottak felfrissülést.