RSS Feed

Az OTP nyomában

Régóta közelednek egymás felé, de most konkrétabb lépést is tettek, az ország második legnagyobb bankja jöhet így létre. De vajon hová tűnt a harmadik, vagyis a Budapest Bank? Összenő, ami a piac szerint összetartozik - a Takarékbank és az MKB elkezdte, a Budapest Bank pedig értett az üzenetből, és immár az a hármas szerveződik holdinggá, amelyről évek óta szólnak a pletykák.

MIX videó

A késkészítés csúcsa, a zsebkés.

Őseink hagyományait megőrizve, és a magyarság gazdag forma és díszítő világával készülnek a Szankovits család zsebkései.

OBB

Vélemény

Dalia László

Angol játék IV.

Angol játék IV. Három trófeát nyert a Manchester United az 1998-1999-es szezonban, vagyis a bajnoki címet, a FA-kupát és a Bajnokok Ligáját. Azóta sem tudott más csapat triplázni. A legendás skót edző épp e szezon végén lett Sir Alex Ferguson. A mester pályafutása egyébként is hihetetlen, s mióta nyugdíjba vonult egyetlen utódjának sem sikerült a az Old Traffordon hosszabban a kispadon ülni.

Sport

Szajna-parti Tarzan show

Míg Belgiumban, 1920-ban csak 29 nemzet szerepelt, négy évvel később a párizsi ötkarikás viadalon már 44 állam képviseltette magát. A magyarok összesen kilenc dobogós helyezést értek el, s ezzel a teljesítménnyel lekörözték - a térképeken frissen felbukkant – Jugoszlávia csapatát és Ausztriát is.

További videók

Kultmix

„Nem úgy van most, mint volt régen”

Nem is lehetne aktuálisabb sorral indítani ma egy éneket, mint hogy „Nem úgy van most, mint volt régen”. A népzenészek, népdalénekesek még jó ideig nem fognak tudni úgy muzsikálni, ahogy eddig, de a közös ének még így is, az otthonokból is, szívbe markolóan szól. A megszületett videó egyben arra is emlékeztet, hogy hiába választanak el falak, határok, múltunk és néphagyományunk közös.

Életmód

Nagyvárosi közlekedés: illemtan 2.

A közlekedési kultúra illetve annak hiánya állandó beszédtéma és konfliktusforrás hazánkban. Van pótolnivaló ezen a téren, de kis udvariassággal, egymásra figyeléssel sokat javíthatunk a helyzeten. Nos, ebben segít szakértőnk, Kibédi Varga Judit.

Nagyvárosi közlekedés: illemtan 2.
Autó márkák viadala

Autó márkák viadala

Míg Hollandiában és Norvégiában az új Tesla modellek a legkelendőbbek, addig az NSZK-ban és Franciaországban a belföldi típusokat részesítik előnyben a vásárlók. Így vannak ezzel a Fiat rajongó olaszok és a ©koda mániás csehek is!

Peugeot Gablini

Bulvár

Költözik a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató

A koronavírusos korlátozások miatt új helyszínen és időpontban rendezik meg a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntőjét. Eredetileg a Kobuci Kertben lett volna nyár elején, de átkerült augusztus 23-ra, az új helyszín pedig az Analog Music Hall. A könnyűzenei versenyen fesztiválos koncerteket, lemezszerződést, rádiós jelenlétet és tévés fellépést nyerhet.

Nagyvilág

Kim Ir Szen nem tudott teleportálni

Az észak-koreai állami média közölt egy riportot, amiben tagadta, hogy Kim Ir Szen képes lett volna teleportálni. Ez újabb jele annak, hogy Kim Dzsongun az elődeit (Kim Ir Szen nagypapát és Kim Dzsongil apukát) igyekszik lehozni az isteni státuszukból.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

Palma de Mallorca

A Baleárok gyöngye, Mallorca változatos tájjal fogadja a turistákat. Mediterrán klíma, barátságos helybéliek, remek kulturális programok. Különösen a főváros, Palma de Mallorca büszkélkedhet pezsgő élettel. Kikötőjében a világ minden csücskéből láthatunk kisebb-nagyobb hajókat.

Lap tetejére