RSS Feed

A kínai befolyástól félti Európát Soros

Sem az európai közvélemény, sem az európai politikai és üzleti vezetők nem értik meg, mekkora fenyegetést jelent a számukra Hszi Csin-ping Kínája – írja a Project Syndicate-en megjent írásában Soros György. A magyar származású üzletember a kínai elnököt olyan diktátornak nevezi, aki a legújabb csúcstechnológiát felhasználva igyekszik totális ellenőrzést gyakorolni a kínai társadalom felett.

MIX videó

Az újságmuzeológus

A kérdésre, hogy sajtótörténész-e, újságbúvár, avagy a hírek szerelmese-e, Sal Endre azt mondja mindez együttes foglalata annak a nosztalgikus érdeklődésnek, amely a közösségi oldalon életre hívta az Újságmúzeumát.

OBB

Vélemény

Árpási Zoltán

A szalagvágók

A szalagvágók Tavaly októberben adták át a Kecskemét-Békéscsaba között épülő M44-es autóút első (mellesleg középső), Tiszakürt–Kondoros közötti szakaszát. Az avatásra nem jött el Orbán Viktor, pedig jelenléte az önkormányzati választáson akár szavazatokat is hozhatott volna a kormánypárti jelölteknek. Egyébként az M44 melletti településeken taroltak a Fidesz-KDNP jelöltjei.

Sport

Vitelki: Nem történt tragédia

Két edző, két értékelés. A DVSC edzője nem látja tragédiának a vereséget, hiszen a pályán nagy küzdelem volt, s a Mezőkövesd ezúttal élni tudott a debreceniek kibáiból.

További videók

  • Van már röfije?

    Cégénydányádon jártunk a minap riportúton, mely szatmári, határ menti település Kelemen Róbertnek, az alig több, mint hétszáz lelket számláló falu első emberének köszönhetően , úgymond, felkerült végre Magyarország térképére. A Legyen malacod! országos hírnévnek örvendő ötletük számunkra is csalinak bizonyult ahhoz, hogy bekukkantsunk a cégénydányádi kulisszák mögé, remélve, hogy kiderülhet a település sikersztorijának titka.

  • Bambi és Lövész büszkeségei

    Nyolc kölyke született a dunakeszi rendőrségi kutyakiképző központ büszkeségeinek, a járőrkutya Bambinak és a robbanószer kereső Lövésznek. A kis németjuhászokból bűnügyi és közrendvédelmi kutyák lesznek: ők is szolgálnak és védenek majd.

  • Örök Róma

    Azt gondolná az ember, hogy Rómáról sok újat nem lehet mondani. Aztán az antik köveken barangolva belátjuk, hiába énekeltek meg annyi mindent róla, a város számtalan csodája napról-napra új életre kel.

Kultmix

Republic: jubileumi koncert

Nagy Feró, Bródy János és a Bagossy Brothers is színpadra lép március 14-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban, ahol a 30 éve alakult Republic zenekar tartja jubileumi koncertjét.

Életmód

Ha Csíksomlyó, akkor zarándokvonat!

Idén Pünkösdkor immár 13. alkalommal indul útjára a csaknem fél kilométer hosszúságú Össznemzeti Zarándokvonat. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz utasai 2020. május 29.-én kerekednek fel.

Ha Csíksomlyó, akkor zarándokvonat!
Amerika hat év után újra az Utazás Kiállításon

Amerika hat év után újra az Utazás Kiállításon

Hosszú idő után ismét saját standdal jelenik meg az idei Utazás Kiállításon az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Damu Roland tolvajt fogott

Ugyan jelenleg eljárás van folyamatban Damu Roland ellen, most szerzett egy jó pontot a rendőrségnél. A színész egy kirabolt asszony segítségére sietett a minap, majd meg is várta a kiérkező rendőröket, hogy az elkövető biztosan ne szökjön meg. Mint kiderült, egy régóta körözött tolvajt csípett meg.

Nagyvilág

Ki ölte meg Kennedyt és Malcolm X-et?

Most már nemcsak J-F. Kennedy gyilkosát kutatják, hanem az 1965-ben több száz híve szeme láttára lelőtt Malcolm X amerikai imám és emberi jogi aktivista, a polgárjogi mozgalom ikonikus alakjának merénylőjét is. A következő évben elítéltek három fiatal fekete férfit a gyilkosság miatt, de egy dokumentumfilm szerint a nyomozók számos hibát elkötve futni hagyták a valódi tettest.

Galéria

London, az olimpia városa

Az olimpia minden hírt kiszorít, a rendező város felbolydult. Jövő vasárnapig még ki kell bírniuk a felfordulást, utána térhetnek vissza a rendes kerékvágásba. Emlékeztetőül megmutatunk néhány pillanatot, London az olimpia nélkül is rendkívül izgalmas, szórakoztató metropolis.

Archívum

Schleswig-Holstein romantikája

Németország 16 tartománya közül Schleswig-Holstein a legészakibb. A Skandináviával szomszédos, közel 3 millió lakosú régió mezőgazdasága, erdészete, halászata jelentős. A vizekben gazdag táj mágnesként vonzza a belföldi turistákat, s külhonból is mind többen üdülnek, sportolnak ezen a romantikus vidéken.

Lap tetejére