RSS Feed

Koronavírus: több mint 40 millió fertőzött

A világon már 40 344 310 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 117 539, a meggyógyultaké pedig 27 627 761 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.Egy nappal korábban 39 898 689 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 112 588, a meggyógyultaké pedig 27 420 679 volt.

MIX videó

Kresz Géza Mentőmúzeum

A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában, Budapest szívében található. Az 1890-es években épült Mentőpalota falai között nemcsak mentőállomás és irányító központ működött, hanem már a kezdetektől a mentők felszereléseit, tárgyi dokumentumait bemutató múzeum is.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

A Győrffy

A Győrffy Soha nem lesz könnyű foglalkozás az újságírás - mondta évekkel ezelőtt Győrffy Miklós, akinek idén tavasszal bekövetkező halálát követően a napokban avattak emléktáblát a Kodolányi János Egyetemen. A televíziózás, a rádiózás legendájaként emlegetik, de hát már életében is az volt. S nem csupán a szakma kiválóságaként emlékezhetünk rá, hanem véleményének, magatartásának, a szakma iránti szenvedélyének, alázatának tudatot és embert formáló ereje miatt is.

Sport

Bajnokok Ligája: Rebrov bízik a jó kezdésben

Bízik a jó kezdésben Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek tanítványai kedd este a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona otthonában kezdenek a csoportkörben.

További videók

  • Hogyan készül a szinkron?

    Belestünk egy szinkronstúdióba, megmutatjuk Önöknek a kulisszatitkokat.

  • Az álmok asztala a New York Kávéházban

    A legszebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer lesz egy ilyen asztalom a New York Kávéházban, többet jelent ez nekem bármilyen kitüntetésnél – mondta Regös István, a Regös Média vezetője, a MIX Magazin alapító főszerkesztője, aki Művészasztalt kapott a világ legszebb kávéházában.

  • Csók Tenisz huszadszor

    20. alkalommal rendezték meg a tenisz szerelmeseinek csapatversenyét. A hagyományoknak megfelelően az idén is az országgyűlés kormánypárti és ellenzéki képviselői, közéleti személyiségek és üzletemberek mérkőztek meg egymással. A Csók Teniszben ezúttal is a játék nagy kedvelői csókoltatták egymást és tették félre politikai nézetkülönbségeiket.

Kultmix

Tarr Béla tiltakozik

Tarr Béla pedig közleményben tiltakozott az ellen, hogy a filmjét bármilyen vonatkozásban az SZFE megszállására használják fel. A rendező arra a néhány nappal ezelőtt az Origón megjelent cikkre reagált, amely Novák Emil, az új rektorhelyettes pályafutását méltatja, többek közt egy Tarr Béla-film operatőreként említve őt.

Életmód

Apró tűszúrások, amelyek sokat segíthetnek

Mára rengeteg fiatalító, ránctalanító, anti-aging kezelést ismerünk, egyre több lehetőséget kapunk arra, hogy műtéti eljárás nélkül, fájdalommentesen, de látványosan vegyük fel a harcot az idő múlása ellen.

Apró tűszúrások, amelyek sokat segíthetnek
Mi történik, ha valaki lázzal fennakad egy hőkapun?

Mi történik, ha valaki lázzal fennakad egy hőkapun?

A koronavírus-járvány második hullámában egyszerre kell biztosítani a gazdaság működőképességét és az óvintézkedések betartását. Ez nagyon komoly gyakorlati problémákat vet fel, a tömeges, rutinszerű, adott helyszínen, véges időn belül elvégezhető ellenőrzés egyetlen reális lehetősége pedig lázmérés.

Peugeot Gablini

Bulvár

Beleznay Endre megsértődik, ha megütik

Több ismert arc is kipróbálta a muaythai-t: a fitnesz világbajnok Katus Attila mellett az FTC korábbi labdarúgója, Keller József, a küzdősportokban már rutinosnak számító üzletember, Vajtó Lajos, valamint a színész Beleznay Endre is lehetőséget kapott a ringben, hogy megvillantsa a küzdősport tehetségét.

Nagyvilág

Hitt a szólásszabadságban

A francia középiskolai történelemtanárt, Samuel Paty-t azért gyilkolták meg, mert hitt a szólásszabadságban és diákjait is erre akarta tanítani - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hétfőn.

Galéria

Népszava

www.nepszava.hu

Archívum

London - Temze-parti kalandozás

A hajdani Brit Birodalom fővárosa a 21. században sem titkolja gazdagságát. A 8 milliós London ma is mágnesként vonzza az üzletembereket és turistákat, a szerencsevadászokat és a bevándorlókat. A Temze-parti Tower épületegyüttese, az azonos nevű legendás híd, a Westminster és a Buckingham Palota éppúgy kihagyhatatlan az angol metropolist felkeresők „kötelező” programjából, mint a meseszép, gondozott parkok. Érdemes belekóstolni a szigetország izgalmas mindennapjaiba.

Lap tetejére