RSS Feed

Navalnij leleplezte Putyin palotáját

Vlagyimir Putyin hatalmát nem sok minden fenyegeti, ám ezek egyike biztosan Alekszej Navalnij. Az orosz ellenzéki vezető által kiszivárogtatott felvételek szerint az elnöké a világ legdrágább palotája. Ezek a képek rettenetes politikai károkat okozhatnak az orosz elnöknek. Az aktivista-politikust még az átélt borzalmak sem akadályozták meg abban, hogy folytassa, amit elkezdett.

MIX videó

Szárszó a szíve

Dorogi Sándor 9 évig volt Balatonszárszó polgármestere. Tavaly ősz óta – egy esztendeje – csak a saját cégét igazgatja, de a szeretett településének mindennapjait, további fejlődését szívének-lelkének teljes rezdülésével átéli. A polgármesterség számára a választóktól kapott bizalom volt. A közösségteremtés egész életét átszőtte.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Kóbor könyv

Kóbor könyv Nevekkel nem illik játszani, de illik a kóbor jelző a könyvre, amelyen Kóbor János dolgozik. Az Omega énekesétől már évekkel ezelőtt hallottuk, hogy egy kiadói felkérésre elkezdte írni az együttes történetével átszőtt személyes életrajzát, ennek azonban híján maradtunk. Az ötlet azóta is kóborol, s érdekes, miért nem jelent meg soha könyv a magyarock kultúra egyik megteremtőjéről, a kelet-európai Rolling Stonesként emlegetett, ötvennyolc évig működött Omegáról?

Sport

Bravúros FTC-siker a Metz ellen

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 32–30-as győzelmet aratott a Metz felett a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A zöld-fehérek sikerében kulcsszerepet játszott az óriásit küzdő Szucsánszki Zita, aki hét góllal és remek teljesítménnyel segítette csapatát.

További videók

  • Autóalkatrészből készült Terminátor

    A belváros szívében helyezkedik el az Amazing Metal Art Gallery, ahol a lelkes sci-fi rajongók megcsodálhatják, sőt meg is érinthetik kedvenc filmes karaktereik szobrát: van itt többek között Alien, Predator, Megatron, de a Shrekből ismert Szamár és a Terminátor is megtalálható a kiállítóteremben.

  • Lómenhely Őrbottyánban

    Egy hely, ahol az öreg, jobb sorsra érdemes lovak megpihenhetnek.

  • Virtuális jógaoktató a nappaliban

    Az otthoni jógázás még sosem volt ilyen egyszerű és biztonságos. Kipróbáltuk a magyar fejlesztésű Yoganotchot.

Kultmix

Koncertszínházzal emlékeznek Cseh Tamásra

Az alkotó és dalszerző hetvennyolcadik születésnapján, január 22-én a Kelet-nyugati pályaudvar című koncertszínházi előadással emlékezik a Vígszínház Cseh Tamásra. A darab a szereplők műhelymunkájának eredményeként jött létre. A Frontátvonulás és a Nyugati pályaudvar című albumokat dolgozza fel.

Életmód

„Év autója” - nyerő típusok

Ki emlékszik már arra, hogy 2020-ban a Peugeot 208-as volt a bajnok, s hat esztendeje ezüstérmes lett a Citroën C4 Cactus, mivel a VW Passat kapta a szakújságíróktól a "Car of the Year 2015" díjat. A Volkswagen - sokadik - európai elismerése kapcsán érdemes kicsit a múltba révedni, hogy a 20. században mely típusok érdemelték ki a rangos kitüntetést?

„Év autója” - nyerő típusok
Szerelemkeresés a Facebookon

Szerelemkeresés a Facebookon

Tavaly októbertől Európa-szerte elérhető a Facebook, saját, egyedi randioldala. Az eredeti tervek szerint 2019 februárjában, Valentin-nap alkalmából indult volna a társkereső funkció, kicsit várni kellett, de vajon megérte?

Peugeot Gablini

Bulvár

A tolvajoknak is van lelkiismeret furdalásuk!

Elloptak Olaszországban egy Fiat Doblot. Ez még nem lenne egy olyan különleges hír, de a tolvajok közben megtudták, hogy az ellopott autó egy olyan betegségben szenvedő nőé, aki az autó nélkül képtelen elmenni az orvoshoz, amire rendszeresen nagy szüksége van!

Nagyvilág

Arcok Európából: a Kreml fődiplomatája

A rendszerváltás idején hunyt el a hajdani Szovjetunió legendás profija, Szergej Lavrov híres elődje. Andrej Andrejevics Gromiko (1909-1989) több történelmi korszakot érintő külpolitikusi pályafutása a sztálinizmustól a gorbacsovi reformkísérletig ívelt.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Lap tetejére