RSS Feed

„Nagyon nehéz ilyenkor hallgatni”

Szomorúan látta Vitray Tamás, hogy kiforgatták a szavait, amikor a háromszoros olimpiai bajnok sportoló, a tokiói ötkarikás játékokon érem nélkül maradt Hosszú Katinka teljesítményéről beszélt. Az egykori sportkommentátor először a Spirit FM-nek adott interjújában mondta el a véleményét az úszónő olimpiai teljesítményéről.

MIX videó

Gofri, a gluténjelző kutya

Gofri a 2,5 éves Havanese keverék, nem mindennapi kutya. Ő az első olyan kutya Magyarországon, aki képes kiszagolni és jelezni, hogyha egy ételben glutén van.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Pácinos história

Pácinos história A százrétegű özvegylángos és egyéb történetek a Bodrogköz gyöngyszemének is nevezett zempléni községből. Így is kezdhetnénk annak a kötetnek a bemutatását, amely Pácin – Fejezetek egy község múltjából címmel jelent meg. A település e múltfoglalata tizenhárom három tudományos igényű néprajzi tanulmánnyal idézi a község történelmét, szokásait, hiedelmeit, táplálkozáskultúráját, nyelvjárását.

Sport

A CFR Cluj vagy a Young Boys?

Továbbjutása esetén a Ferencváros a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys csapatával találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában. Az előző idényben csoportkörös magyar bajnokcsapat a harmadik forduló első felvonásán, szerdán a cseh Slavia Praha együttesét fogadja.

További videók

Kultmix

20 éves Anne Hathaway tündérmeséje

A Neveletlen hercegnő óriási siker volt 2001-ben, ekkor lett A-listás sztár a főszerepet alakító Anne Hathawayből. A film színészei Instagramon emlékeztek meg az évfordulóról. A film három színésze, Anne Hathaway, Mandy Moore és Heather Matarazzo is megemlékezett a saját Instagram-oldalán a Neveletlen hercegnő romantikus vígjáték 20. évfordulójáról.

Életmód

Falka Napok Aggteleken

2021. augusztus 7-8-án rendezik meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aggteleken a Falka Napok elnevezésű természetismereti fesztivált. Az ingyenesen látogatható fesztivál előadásokkal, filmvetítésekkel, a régió természeti értékeit bemutató sétákkal és gyerekprogramokkal várja a látogatókat határon innen és túlról.

Falka Napok Aggteleken
Balatont megkerülő Mozdulj! tandemtúra

Balatont megkerülő Mozdulj! tandemtúra

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület egy év szünet után idén is megrendezi a Balatont megkerülő tandemtúráját 2021. augusztus 13-19. között, melynek különlegessége, hogy egy ép és egy sérült embertársunk foglal helyet a különleges kerékpáron.

Peugeot Gablini

Bulvár

Paris Hilton - Terhes vagy nem?

Paris Hilton arra ébredt, hogy több, mint 3000 üzenet várta a telefonján. Általában mindenki gratulált neki a terhességéhez. Paris nem sokat vacilált összefoglalta a gondolatait és egy podcastban válaszolt az internet népének! Gondoltam, aki tud angolul örülni fog neki: https://podcasts.apple.com/us/podcast/this-is-paris/id1552058389?i=1000530200237&fbclid=IwAR0UCUP5jRib8a8yIubTNhMXcTQTKg95CyHsZnH

Nagyvilág

Olvad az orosz sarkvidék

A Északi-sarkvidék Oroszországhoz tartozó területének két szigetcsoportján a gleccserek és a jégtakaró olvadása annyi olvadékvizet termel, amennyi évente megtöltene közel ötmillió olimpiai úszómedencét - állapították meg brit kutatók.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

Róth Miksa Emlékház

Róth Miksát a magyar üvegfestészet és mozaik művészet legjelentősebb alkotójaként tartjuk számon. A Nefelejcs utcai Emlékház hosszas előkészületek után hivatalosan 1999 novemberétől fogadja a látogatókat. Az utcai épület első emeletén két állandó kiállítás tekinthető meg: a lakásmúzeum és Róth Miksának a család birtokában maradt üvegfestményei illetve mozaik alkotásai.

Lap tetejére