RSS Feed

Pluszpénzt kérnek a nyugdíjasok

A havi 150 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkezőknek egyszeri 50 ezer forintos támogatást kérnek Orbán Viktortól a nyugdíjas szervezetek – olvasható az ezzel kapcsolatos nyílt levélben. Az érdekvédelmi szervezet szerint elfogyott a nyugdíjasok pénze, miközben elszálltak az árak, ezért lenne szükség még áprilisban a kiegészítésre.

MIX videó

A fogkő veszélyei

A fogorvos tanácsai a szájápolásról.

OBB

Vélemény

Regös István

A taps

A taps Most már kellőképpen rémületben van az egész ország. Mit az ország, az egész világ! Kínától Amerikáig, Ausztriától Ausztráliáig, a Kanári-szigetektől a Húsvét-szigetig mindenütt felütötte a fejét ez a gonosz törpe. A koronavírus beköltözött a mindennapjainkba, nincs mondat, ami ne vele kezdődne. Üres a római Szent Péter tér, a velencei Szent Márk tér, a párizsi Eiffel-toronynál sem tolonganak a turisták, nem áll sor a madridi Prado előtt, és a Dávid-szobor is küzd a magánnyal Firenzében.

Sport

A Mercedes Forma-1-es csapata is segített

A Mercedes Forma-1-es csapata is segített angol kutatóknak, hogy egyetlen hét alatt fejlesszenek légzéskönnyítő eszközt az új koronavírustól megbetegedett pácienseknek - adta hírül a BBC hírportálja.

További videók

Kultmix

Kolozsvári hiánypótló kötet

A március elején befejeződött 70. Berlinale szakközönsége is haszonnal forgathatná az Erdélyi Múzeum-Egyesület gondozásában napvilágot látott könyvet, Lakatos Róbert Árpád hiánypótló munkáját. A (szóismétléses borító ellenére) bölcs, érdekes, Dokumentumfilmes hatások a játékfilmben című szép kötet Magyarországon is kapható.

Életmód

Nem vírushír: kérelmek lipicailó-tenyésztés ügyében

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Nem vírushír: kérelmek lipicailó-tenyésztés ügyében
Budapesti üzenet a világ nagyvárosainak

Budapesti üzenet a világ nagyvárosainak

Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Balkonfutás: maraton az erkélyen

Lakása erkélyén futotta le a maratont egy Dubajban élő dél-afrikai házaspár, amely mozgalommá akarja szélesíteni a balkonfutást a bezártság okozta depresszió ellenszereként.

Nagyvilág

Koronavírus-ellenszer: vodka és szauna

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfőnek egészen egyedi elképzelései vannak arról, miként lehet felvenni a harcot a koronavírus ellen, írja a Sky News. Tovább zajlik a futballbajnokságuk, egyetlen óvintézkedés történt a mérkőzések előtt: a nézők lázát megmérték a beléptetésnél.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

Parkok Londonban

Ha kisüt a nap, London parkjai szinte azonnal megtelnek. A városban az ismert hatalmas parkokban, mint a Hyde Park, a St. James's Park, a Green Park, a Regent Park és a Greenich Park, gyakran játszanak különböző játékokat (krikett, rugby, polo).

Lap tetejére