RSS Feed

Gyereknapi buli a Gyermekrák Alapítvány jóvoltából

Varga Gábor - 2013. 05. 12. 7:53:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Huszonöt gyógyuló-félben lévő gyermek és szüleik vehettek részt a Gyermekrák Alapítvány és az OTP Fogarasi úti fiókja által rendezett Gyerek-napi összejövetelen. Balogh István köszöntője után Pintácsi Viki és Rolandó bűvész szórakoztatta a kicsiket, akik ajándékot is vehettek át a sütemények és üdítők elfogyasztása után.

Az egyik elegáns budapesti szállodába sorra érkeztek a daganatos betegségben szenvedő, de gyógyuló-félben lévő gyerekek és szüleik, akikre nagyon ráfért a kikapcsolódás. Sokan először jártak ilyen elegáns helyen és az első néhány percben bizony megilletődötten nézegették hasonló sorsú társaikat és az ajándékokat rejtő zacskókat.
A Gyermekrák Alapítvány munkatársai és az OTP Fogarasi úti fiókjának munkatársai kedvesen beszélgettek minden kis vendéggel, próbálták oldani megilletődöttségüket. A műsor hivatalos része hamar véget ért, az Alapítvány elnöke, Balogh István beszélt arról a nehéz munkáról, mellyel megpróbálják a lehető legtöbb segítséget nyújtani a rászorulóknak. Sajnálkozását fejezte ki, hogy ezúttal csak budapesti és Pest környéki gyerekeket hívhattak meg, pedig vidéken is számtalan nehéz sorsú kis beteg van, akiknek jól jönne egy kis vidámság.
Az OTP Fogarasi úti fiókjának részéről az ötletgazda, Dianits Vivien mesélt az ötlet megszületéséről és arról, hogy munkatársai az első hívó szóra csatlakoztak a nemes ügyhöz. Biztosak benne, hogy nem ez az utolsó közös megmozdulásuk a Gyermekrák Alapítvánnyal, sőt, elmondta, hogy a pénzintézet többi fiókjánál is érdeklődnek a jótékony akciókban való részvétel lehetősége iránt.
A továbbiakban a kikapcsolódás játszotta a főszerepet, no meg Pintácsi Viki és Rolandó búvész, akiknek a produkciójába gyorsan bekapcsolódtak a kicsik. Látszott, hogy az énekesnő átérezte a szülők és gyerekek súlyos problémáit, ami nem csoda, hiszen az ő kisfiát is kezelték leukémiával. Rolandó bűvész is hamar megtalálta a közös nyelvet a közönségével és még arra is figyelt, hogy a segítségért cserébe mindenki megkapja jól megérdemelt ajándékcsomagját.
A nagyszerűen sikerült összejövetel legalább néhány órára elterelte a figyelmet a gyerekek és szüleik mindennapi gondjairól. Nagyon jó ötlet, hogy a Gyermekrák Alapítvány és az OTP Fogarasi úti fiókja nemcsak pénzzel, hanem kikapcsolódási lehetőséggel is segítséget nyújt. Bár még sokan csatlakoznának hozzájuk.

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére