RSS Feed

Jeges élvezetek Budapest szívében

M. A. - 2011. 11. 29. 12:07:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jeges élvezetek Budapest szívében

Az ország első Jégbárjának nem lesz problémája a magas fűtési számlákkal, ugyanis az elegáns Váci utcai teremben folyamatosan mínusz 10 Celsius-fokban vacoghatnak a jeges élményekre vágyók. A csaknem 11 tonna jégből épült létesítményben szinte minden jégből van.

A különleges és egyedi jégszobrokat M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi jégszobrászbajnok faragta, ezek látványa és a speciális világítás együttesen nem mindennapi élményt nyújtanak.

 

A szórakozóhelyre látogatók megcsodálhatják a Lánchíd és az előtte fekvő oroszlán kicsinyített mását, amelyet M. Tóth Zsolt csaknem két tonna jégből faragott, kifejezetten a bár számára. A betérők ezen kívül láthatnak jégből készített gitárokat, a Csillagok háborúja filmekből ismert Han Solo fagyasztott mását, jégakváriumot, jégvirágot, és nem utolsósorban egy valódi jégpultnál rendelhetik meg jeges italaikat.

 

Ebben a bárban valóban minden jégből készült: a falak, a bútorok, a poharak és maga a bárpult is. Mivel a jég folyamatosan párolog, a jeges díszlet félévente megújul. A jégbárban különleges koktélokat is fogyaszthatunk, íme pár érdekes fantázianév: globális felmelegedés, ne tapizd a hógolyómat, eszkimócsók vagy a rénszarvas vágykeltője.

 

Mivel állandóan hideg van, a betérő vendégek thermobélésű kapucnis poncsót kapnak, amely bármilyen ruhára könnyen rávehető, a különleges öltözékhez pedig kesztyű is jár. Érdemes helyünket már előre, online foglalással bebiztosítani, mert ezeket a fagyos élményeket nem lehet kihagyni.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére