RSS Feed

Ünnepelt a 100 Tagú

E. Várkonyi Péter - 2009. 04. 18. 19:07:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Meglepetéspartin 60. születésnapján köszöntötték Buffó Rigó Sándort a 100 Tagú Cigányzenekar művészeti vezetőjét, elnökét, főprímását. Az Országos Cigány Önkormányzat dísztermében a család vendégei, barátai tartottak ünnepséget, csaknem százötvenen.

Kora délután gyülekezett a baráti és családi társaság. A világhírű zenekar vezetőjének, Buffó Rigó Sándor feleségének kérésére szerveztek hatalmas partit, amelyre a legszűkebb családi és baráti kört hívták meg.

A művész érkezésekor kitárult a bejárati ajtó, s amikor átlépett a díszterem küszöbén, a meghatottságtól sírni, könnyezni kezdett. Kisunokája köszöntötte őt először, majd csaknem félszázan ünnepelték. A születésnapos művész luftballonból készült hegedűt kapott Farkas Nándortól, az együttes főtitkárától. A köszöntő után az ifjúsági kamarazenekar húzta a nótát.

A születésnapi partira több közéleti személyiség is ellátogatott, többek között, Takács Albert, volt rendészeti miniszter, Iványi Gábor, metodista lelkész, Boross Lajos Kossuth díjas, a 100 tagú örökös főprímása, Vidorné, Szabó Györgyi, országgyűlési képviselő. A zene természetesen végeláthatatlanul szólt a 60 éves „Buffó” köszöntésére.Késő estig tartott a születésnapi buli.
Fotó: E. Várkonyi Péter
Lap tetejére