RSS Feed

A Vágy nevű villamos főszerepéért kapott díjat Tóth Ildikó

Vörösmarty Színház - 2022. 10. 31. 17:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Vágy nevű villamos főszerepéért kapott díjat Tóth Ildikó

Az idei eSzínház Fesztiválon a Vörösmarty Színház A Vágy nevű villamos című előadással indult, Tóth Ildikó pedig meg is kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat. Az előadást novemberben 9-én és 10-én is megnézhetik. Élőben.

 
Tóth Ildikót a '90-es évek magyar valóságába adaptált Tenessee-műben Ilona, azaz Blanche szerepében láthatják, és láthatták a fesztivál nézői, valamint természetesen a zsűri is. Akiknek döntése értelmében színművészünk a Pro Theatro után újabb díjjal gazdagodott. Az ünnepélyes, és stílusosan streamelt díjátadón játszótársainak és a mozgóképvarázslóknak is köszönetet mondott: "Nagyon meglepő volt, jóleső érzés. Főleg azért, mert az előadás sorsa nagyon hányattatott volt, a pandémia előtt született közvetlenül, aztán a pandémia alatt hol játszottuk, hol nem játszottuk. Minden színházi előadás csapatjáték, akkor is ha az ember egyedül van a színpadon, akkor is, ha sokadmagával. Ez egy olyan csapatmunka, aminek az öröme és a boldogsága mindenkié lehet."
A Vágy nevű villamost novemberben két alkalommal, 9-én és 10-én nézhetik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.
További szereplők: Kádas József, Varga Lili, Kricsár Kamill, Kiss Diána Magdolna, Sághy Tamás, Tűzkő Sándor, Kerkay Rita, Juhász Illés, Jenei Márton
Rendezte: Bagó Bertalan
És még egy jó hír: újraindul a Vörösmarty Járat, egy igazi kuriózum a színház és a gasztronómia szerelmeseinek, amely immár a fővárosból érkezőknek is különleges kulturális és kulináris élményt ígér. A Vágy nevű villamos november 10-i előadásával debütál a Járat, amelyre már minden hely elkelt, de cseppet se bánkódjon, aki most lemaradt, hiszen november 25-én a Julius Caesar című előadást nézhetik meg a különjárat utasai, hogy utána a Vörösmarty Színház művészeivel költhessenek el egy finom vacsorát.
Bővebb információ a Vörösmarty Színház honlapján:
https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/2105-elmenyek-talalva-vorosmarty-jarat-budapestrol


Fotó: szinhazkiritikak.blog.hu
Lap tetejére