RSS Feed

A Dahmer botrány

hvg.hu - 2022. 10. 30. 12:58:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Dahmer botrány

A Jeffrey Dahmer brutális tetteit bemutató sorozat nagy felháborodást váltott ki a meggyilkoltak rokonainak körében. A sorozatgyilkosról szóló Netflix-széria rendezője állítja, megkereste az áldozatok hozzátartozóit

Számos bírálat érte a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer életéről szóló Netflix sorozatot, amiért pénzre váltja sokak tragédiáját, miközben nincs tekintettel az áldozatok családtagjaira. Egyikük arra panaszkodott, hogy a sorozat miatt kénytelen volt újraélni a traumát, egy másikuk azt vetette az alkotók szemére, hogy pontatlanul ábrázolják a történteket, de többen közülük azt is kifogásolták, hogy senki nem kérdezte meg őket, mielőtt elkészült a széria.

A széria rendezője, Ryan Murphy azonban, mint a The Hollywood Reporter írja, nemrég egy eseményen ennek az ellenkezőjét nyilatkozta. Állítása szerint a több, mint hároméves munkafolyamat alatt húsznál is több embert megkerestek az áldozatok családtagjai és barátai közül, de egyikük sem jelzett vissza. Ezért kénytelenek voltak a saját kutatásaikra alapozni. „Éjjel-nappal azon voltunk, hogy megpróbáljuk kideríteni az igazságot ezekről az emberekről.”

Fotó: -a-
Lap tetejére