RSS Feed

Magyar György is kihátrált MZP mozgalmából

hvg.hu - 2022. 10. 30. 15:55:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az ügyvéd azt mondja, nem politikai okok miatt áll fel. Egyéb elfoglalságaira hivatkozva távozik a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségéből Magyar György. Az ügyvéd erről az Alfahírnek nyilatkozott. Jelezte: nem politikai okok miatt áll fel, és a civil szférában folytatja a munkát.

Magyar György szerint az ellenzéki pártok nem támogatták teljes szívvel az MMM-et és Márki-Zayt a tavalyi előválasztás során, amelyet követően a mozgalom veszített is a jelentőségéből. A távozásához a magyarázata szerint az is hozzájárult, hogy mostanra nagyon kevés alapító maradt az MMM-nél.
 
Arról, hogy Márki-Zay pártot alapítana, Magyar úgy vélekedett: „amit ő elképzelt, hogy az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz”.

A mozgalom és az ellenzéki pártok szerepéről azt mondta az ügyvéd: útkereső, kiforratlan az ellenzék, a helyzetüket pedig tovább nehezítheti, hogy az önkormányzati és az Európai Parlamenti választásokat egy napon tartják majd, ami „két eltérő kampányt, két eltérő filozófiát jelent, amit rendkívül bonyolult összeegyeztetni”.

Megjegyezte: változatlanul úgy látja, hogy az ellenzéki pártok egymásra vannak utalva, „és ezt kell nekünk civileknek kiegészíteni, sőt most sokkal több hiteles civilt kellene indítani, akik mögé a pártoknak kellene beállni”.

Lap tetejére