RSS Feed

11 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

mti - 2022. 10. 30. 12:50:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az ukrán magyar határszakaszon 6760-an léptek be szombaton Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4184-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

    A beléptetettek közül a rendőrség 231 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Az ORFK tudatta azt is, hogy az ukrajnai háború elől szombaton 134 ember - köztük 61 gyermek - érkezett Budapestre vonattal.
    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a rendőrség honlapján azt közölte: a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.
    A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - olvasható a police.hu oldalon.


Lap tetejére