RSS Feed

Csak egy pontot szerzett a Kisvárda

NS - 2022. 10. 29. 8:42:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Csak egy pontot szerzett a Kisvárda

A labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitó mérkőzésén a Mezőkövesd 1–1-es döntetlent játszott a vendég Kisvárdával, amely egygólos vezetésénél tizenegyest hibázott. A szurkolói reménykedést csendesítette a kellemetlen stílusban futballozó Kisvárda, amely a legutóbbi bajnokságban előbb hazai pályán, majd idegenben egyaránt 2–0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen.


LABDARÚGÓ NB I
13. FORDULÓ
Mezőkövesd–Kisvárda 1–1 (Bobál G. 80., ill. Ilievszki 54.)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1000 néző. Vezette: Csonka 

Két nagy akadályt a lehető legjobb eredménnyel vett a Mezőkövesd: hátrányból fordítva legyőzte a Ferencvárost, majd 1–0-ra megverte az Újpestet. A péntek esti összecsapáson a kérdés ezek után már csak az lehetett, vajon képes lesz-e folytatni ígéretes sorozatát a Kuttor Attila edzette csapat. 

A fürdővárosiak a 27. játéknapon adtak vissza valamit a sok keserűségből, amikor idegenben nyertek 2–1-re, igaz, nagy hajtóerő dolgozott bennük, éppen élet-halál harcukat vívták a kiesés elkerüléséért. A Kisvárda a négy utolsó, idegenben játszott mérkőzésén nem kevesebb mint tizenkét gólt kapott, igaz, három meccsen így is összehozott hét pontot. A Mezőkövesd pedig mintha megtáltosodott volna: első kilenc mérkőzésén öt, utóbbi három összecsapásán hét pontot szerzett. 

A kövesdiek zsinórban harmadik alkalommal futottak ki ugyanabban az összeállításban a pályára, ám úgymond nyílt sisakos játékot inkább a szabolcsiaktól lehetett várni. Ötvös Bence tesztelte is Ricardo Piscitellit, de a kapus a helyén volt, és kiöklözte a 16 méterről leadott, félmagas lövést követően a labdát. 

A hazai együttes megszeppent csapat benyomását keltette, amely első alkalommal csak a 19. percben jutott el ellenfele kapujához. Nem volt észvesztő az iram, a Mezőkövesd képtelen volt mit kezdeni a kisvárdai letámadásokkal. Csakhogy idővel a vendéggárda egyre több hibát követett el, és a sok pontatlanság árát az összjáték „fizette meg”. A hazai oldalon nagyobb lett a vállalkozókedv, a labdavesztés után pedig azonnal visszazárt mindenki. A Kisvárdának fel lett adva a lecke, ugyanis a sűrű védőfalon nem volt könnyű átjutni. A félidő utolsó pillanataiban Driton Camaj lövése után zúgott el a labda a bal sarok mellett, a másik oldalon Sztefan Drazsics lőtt kapu fölé. 
Fordulás után aktívabb lett a Kisvárda, és ez eredményt is hozott, ugyanis kihagyott a hazai együttes bal oldali védelme, a labda Ilievszki elé került, aki közelről a bal sarokba helyezett. A lecke ezzel fel is lett adva a Mezőkövesdnek, amely korábban sem ellenállhatatlan, viharos erejű, elsöprő támadásairól volt híres. A pontmentéshez legalább egy gólt kellett szereznie Kuttor Attila legénységének, helyzet nélkül azonban ez meglehetősen nehéz feladat. Molnár Gábor közeli, erőtlen lövését védte Hindrich, közben a fellazuló hazai védelem mellett Camaj büntetőt harcolt ki. A sértett meccslabdát hibázott, mert jobb sarokra tartó lövését Piscitelli bravúros vetődéssel kiütötte! 

Kétgólos előny helyett maradt az egy, ez pedig soha nem jelent életbiztosítást... A Mezőkövesd előrevágott labdái nem jelentettek veszélyt, Karabeljov lapos lövése azonban munkát adott Piscitellinek. Igazi helyzetet nem nagyon jegyezhettünk fel, mégis érkezett az egyenlítés: a csereként pályán lévő Bobál Gergely közeli fejese egalizálta az állást. Kezdődhetett minden elölről! Láthattunk egy újabb Piscitelli-bravúrt, amikor Asani felső sarkos lövésénél remek vetődéssel tisztázott szögletre. A döntetlen igazságosnak minősíthető, egyik fél sem érdemelhetett volna győzelmet, és felhőtlenül talán egyikük sem tudott örülni a megszerzett egy-egy pontnak. 

Fotó: -a-
Lap tetejére