RSS Feed

Musk megvette a Twittert, majd kirúgott minden vezetőt

24.hu - 2022. 10. 28. 10:10:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Musk megvette a Twittert, majd kirúgott minden vezetőt

Hosszú hónapok huzavonája után Elon Musk hivatalosan is átvette a Twitter irányítását. Az üzletet 44 milliárd dollárért (17988 milliárd forintért) zárták le, a milliárdos pedig már szerdán feltűnt a vállalat központjában, ahol a közösségi platform munkavállalóival találkozott. A hatalomátvétel után nem kellett sok időnek eltelnie, hogy fejek hulljanak – írja a Reuters.

A csütörtök este végbement átadás után a világ leggazdagabb embere a hírek szerint kirúgta Parag Agrawalt, aki Jack Dorsey-t követte a Twitter vezérigazgatói posztján.

Mellette Ned Segal pénzügyi igazgató is az átvétel áldozatává vált. Ők mindketten a Twitter központjában tartózkodtak akkor, amikor Musk belépett az épületbe, nem sokkal később pedig már a biztonságiak kísérték ki őket. Itt azonban nem állt meg a kirúgási hullám: Vijaya Gadde, a vállalat politikai vezetője, Sean Edgett általános jogtanácsos, és Sarah Personette ügyfélkapcsolati vezető is távozásra kényszerült.

Az Insider szerint a vezetők busás végkielégítést kaptak: Agrawal 38,7 millió dollár (16 milliárd forint), Segal 25,4 millió dollár (10,5 milliárd forint), Gadde 12,5 millió dollár (5 milliárd forint), Personette pedig 11,2 millió dollár (4,6 milliárd forint) juttatásban részesült. Utóbbi elbocsátása azért is különösen érdekes, mert a hatalomátvétel napján még Twitteren posztolt arról, mennyire örül Musk hatalomátvételének.


Fotó: -a-
Lap tetejére