RSS Feed

Nem Kanye Westtől lopták a Django ötletét

24.hu - 2022. 10. 28. 13:51:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nem Kanye Westtől lopták a Django ötletét

Kanye West – avagy tavaly felvett nevén: Ye – az elmúlt hetekben botrányos megszólalásaival hívta fel magára a figyelmet, ezek közül még a szelídebbek közé tartozott, mikor egy interjúban azzal vádolta meg Quentin Tarantinót és Jamie Foxx-ot, hogy tőle lopták 2012-es filmjük, a Django elszabadul alapötletét.

A rapper szerint akkor vezette elő ezt az ötletet a rendezőnek, amikor 2005-ös Gold Digger című dalához dolgoztak egy klipen, amelyben Foxx is szerepelt, de végül egy másik koncepció mentén készült el.

A meredeknek tűnő vádról magát Tarantinót is megkérdezték, amikor Jimmy Kimmel talk show-jában járt. Szerinte egyáltalán nem igaz, hogy Kanye West jött elő a Django ötletével, és tőle lopták volna el. Valóban volt egy találkozójuk a rapperrel, amikor a The College Dropout című debütalbumának dalaihoz akart komplett filmeket forgatni, amivel különböző rendezőket keresett meg.

Ez jó apropó volt arra, hogy találkozzunk, és nagyszerű időt töltöttünk együtt. És volt egy klipötlete, talán tényleg a Gold Diggerhez, amiben ő egy rabszolgát játszott volna. Az egész erről a rabszolga narratíváról szólt volna, amiben ő rabszolgaként énekli a dalt. Nagyon vicces volt. Tényleg nagyon, nagyon vicces ötlet volt. (…) Mint egy hatalmas musical. Sajnálom, hogy nem csinálta meg végül, mert állati menő lett volna. Mindenesetre erre az esetre utal szerintem– mondta Tarantino.


Fotó: -a-
Lap tetejére