RSS Feed

Varázspadlás a pécsi főutcán

mix - 2022. 10. 28. 8:02:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Varázspadlás a pécsi főutcán

A Varázspadlás immár betöltötte a tizedik életévét. Tibold Zita 300 négyzetméteren több, mint 2700 maci, 500 bohóc, öreg szódásüvegek és Magyarország egyetlen nyilvános maszkgyűjteménye látható. A kiállítás különleges, hiszen valamennyi tárgyat meg lehet fogni, a plüssmackókat meg lehet szeretgetni és akár dobolhatunk is az afrikai dobokon.

 A békebeli hangulatban felnőtteknek nosztalgiautazás a gyerekkorukba, a gyerekeknek pedig egy vidám, interaktív kalandot jelent a Varázspadlás. Zizi néni, akit Pécsett már évek óta így hívnak, minden látogatóval külön foglalkozik és sok-sok mesével mutatja be kiállítását, amit kár lenne kihagyni annak, aki a pécsi főutcán végigsétál.

S most újabb attrakcióval bővült Zizi néni Király utcai birodalma! Egy Tündérkertet rendezett be, hogy felhívja a figyelmet egy fa megmentésére.A hársfát néhány hete kellett kivágni.
– Csak annyit kértem a favágóktól, hogy ne aprítsák fel tüzelőnek. Hadd alkossunk belőle valamit, ami még élettel tölti meg ezt a kis udvart – mesélte Tibold Zita. – Horgos Anett ötletei alapján készült el a Tündérkert első három otthona, amihez én a pécsi vásárból még hoztam ezt-azt. Egyébként a természet visszaveszi magának a manólakot. Egyre több taplógomba jelent meg a tuskón, ami helyeként még teraszként is funkciónál a manók számára.Fotó: -a-
Lap tetejére