RSS Feed

A csendtől a lélegzetig a Műcsarnokban

Naszály György-Szegő Hanna - 2022. 10. 27. 17:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 A csendtől a lélegzetig a Műcsarnokban

Október 28-án, a Műcsarnokban nyílik Mireille Vautier | A csendtől a lélegzetig című kiállítása. Mireille Vautier pályája elején illusztrátorként dolgozott, 40 gyerekkönyvet illusztrált, miközben folyamatosan dolgozott saját képzőművészeti munkáin. 1988-tól számos kiállításon mutatta be papír, üveg vagy hímzett alkotásait Franciaországban és az Egyesült Államokban.

Mireille Vautier pályája elején illusztrátorként dolgozott, 40 gyerekkönyvet illusztrált, miközben folyamatosan dolgozott saját képzőművészeti munkáin. 1988-tól számos kiállításon mutatta be papír, üveg vagy hímzett alkotásait Franciaországban és az Egyesült Államokban. A csendtől a lélegzetig című kiállítás kulcsgondolata a mozdulatlantól az élőig vezető út érzékletes bemutatása különböző technikájú művek segítségével, természetes és mesterséges anyagok variálásával, tárgyak, videók, hangok összefűzésével. 

A Műcsarnok három termében látható alkotásokra úgy is tekinthetünk, mint a művész szeretett tárgyának, a könyvnek rituális átlényegüléseire. A vonalból fonál vagy eleven alakzatokba tekeredő fűzfavessző lesz, a könyv lapjaiból műanyag, a nyomdafestékből tinta, tus, máskor tiszta víz, a sorok ritmusa pedig hanggá alakul. A változékony, egymásba átalakuló formák és anyagok az időt is nélkülözhetetlen részévé teszik a művek létének. A tárlat a Budapesti Francia Intézettel való együttműködésben valósul meg.


A kiállítás 2023. január 8-ig látogatható a Műcsarnok#Boxban

Fotó: mucsarnok.hu
Lap tetejére