RSS Feed

Stork Natasa: a legjobb volt a New York-i Filmhéten

mti - 2022. 10. 25. 18:22:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Stork Natasa: a legjobb  volt a New York-i Filmhéten

Stork Natasának, a Veszélyes lehet a fagyi című film főszereplőjének ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat a New York-i Filmhéten - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-vel.

New York-i fesztiválon díjazták Stork N Mint írták, Szilágyi Fanni első egész estés filmje november közepén érkezik a magyarországi mozikba, és egy egypetéjű ikerpár viharos kapcsolatát mutatja be, amelynek mindkét tagját Stork Natasa alakítja.
    A közlemény szerint a Veszélyes lehet a fagyi című alkotást a New York-i Filmhéten láthatta először a külföldi közönség. A fesztivál évről évre olyan nemzetközi válogatással várja a közönséget, amelyben a már befutott rendezők mellett az elsőfilmes alkotók is bemutatkozhatnak.
    Az NFI elsőfilmeseket támogató Inkubátor Programjában készült film története egy egypetéjű ikerpárról szól, akik a külső hasonlóságok ellenére különböznek egymástól: Éva gazdag feleségként neveli kisfiát, míg a radiológus Adél munkájába menekül a magány elől. Egy nap belép az életükbe Ákos, aki megtestesít mindent, amire a két nő vágyik.
    "Nagyon boldog vagyok, és hálás Szilágyi Fanni rendezőnek és mindazoknak, akik ezen a filmen dolgoztak" - idézik a közleményben Stork Natasát, aki elmondta: általában igaz, de itt fokozottan, hogy egy szerep megformálásához elképesztő csapatmunka szükséges.
    "Ez a díj egy közös elismerés" - hangsúlyozta, hozzátéve: bízik benne, hogy a magyar közönségnek is tetszeni fog ez az érzékeny és varázslatos történet.
    A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült Veszélyes lehet a fagyi producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi volt. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.
    A Veszélyes lehet a fagyi a Partnerfilms gyártásában készült és Magyarországon országszerte november 17-től lesz látható a Mozinet forgalmazásában.


Fotó: magyar.film.hu
Lap tetejére