RSS Feed

Honvéd: már nem Thomas Courts a vezetőedző

NS - 2022. 10. 25. 8:55:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Honvéd: már nem Thomas Courts a vezetőedző

Múlt kedden megírtuk, hogy az edzőt – és sportigazgatót – váltó Mol Fehérvárt követheti a Budapest Honvéd is: a Nemzeti Sport értesülése szerint a kispesti klubnál hamarosan megköszönik Thomas Courts eddigi munkáját. A fővárosi együttes hétfő délután a hivatalos honlapján jelentette be a hírt: a szakember és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.

A skót szakember 2022 júniusában vette át a Honvéd irányítását, a nyári felkészülést és a játékos keretben történt jelentős változásokat követően a 2022–2023-as idény nyitányán ült először tétmeccsen a kispesti kispadon. Összesen 12 bajnoki és 2 kupamérkőzésen irányította a csapatot, ezeken az összecsapásokon 5-5 győzelem és vereség, valamint 4 döntetlen volt a mérlege. A klub a közleményében leszögezi, a szakembernek fontos szerepe volt abban, hogy több akadémista is beépült a felnőttcsapat keretébe.
A menesztés után néhány perccel a Honvéd be is jelentette az új edzőt.
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport korábbi információja, amely szerint – Courts távozása esetén – horvát Dean Klafuric lesz az utódja. Az 50 esztendős szakember korábban – többek között – a Dinamo Zagrebnél másodedzőként dolgozott, vezetőedzőként irányította a Legia Warszawát, legutóbb pedig a Slaven Belupo élén állt.

Fotó: -a-
Lap tetejére