RSS Feed

Labdarúgó NB II - Bognár Györgyöt kirúgta az MTK

mti - 2022. 10. 23. 16:42:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Labdarúgó NB II - Bognár Györgyöt kirúgta az MTK

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő MTK Budapest vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Bognár György szakmai igazgatóval, és Horváth Dávidot nevezte ki a csapat vezetőedzőjének.

A budapesti klub honlapjának vasárnapi közleménye kiemeli, hogy a legutóbbi hat forduló eredménye alapján az MTK az NB II 20., vagyis utolsó helyén állna, a megszerezhető 18 pontból mindössze kettőt gyűjtött be. Emiatt az MTK 13 fordulót követően nyolcpontos hátrányban van az első helytől és hatra a még feljutást érő második helytől.
    "A szezonkezdet előtt világosság tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot. A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk" - indokolta Selei András klubigazgató a változtatást.
    Az újonnan kinevezett vezetőedző, Horváth Dávid a jelenlegi szezonban az MTK Budapest második csapatát irányította, valamint az ifjúsági Bajnokok Ligájában ő vezette az MTK U19-es csapatát, melynek vezetőedzőjeként egymás után kétszer nyerte meg a hazai bajnokságot. Horváth az előző szezon utolsó négy NB I-es mérkőzésén irányította az MTK-t, ezeken 10 pontot szerezett a csapat, az utolsó pillanatig életben tartva a bennmaradási reményeket.
    Az MTK Budapest vasárnap Soroksáron játszik NB II-es bajnokit.

Fotó: -a-
Lap tetejére