RSS Feed

Hetedik hely a rejtvényfejtő-vébén

mti - 2022. 10. 23. 10:08:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hetedik hely a rejtvényfejtő-vébén

Hetedik lett a magyar csapat a lengyelországi rejtvényfejtő-világbajnokságon - közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel vasárnap.

Elmondta: Krakkóban rendezték a 29. rejtvényfejtő-világbajnokságot, ahol a négytagú magyar csapat 49 csapat közül szerezte meg a hetedik helyet. A csapatversenyt Japán nyerte az Egyesült Államok és Németország előtt.
    A több mint 200 egyéni induló közül a magyar csapat tagjai - Gyimesi Péter, Gyimesi Zoltán, Horváth Zoltán és Madarassy Pál - a 21-34. helyeken végeztek. Egyéniben a japán Ken Endo lett az idei világbajnok.
    István György emlékeztetett arra, hogy Magyarország a korábbi években többször is szerzett egyéniben és csapatban is érmet, legutóbb egy csapatbronzérmet 2018-ban.
    A Rejtvény Világszövetség 1992 óta minden évben megrendezi a rejtvényfejtő-világbajnokságot, a pandémia miatt 2019 óta a mostani, krakkói versenyig nem volt nemzetközi megmérettetés.
    István György kiemelte: ahhoz, hogy az egyes országok fejtőinek tudását össze lehessen mérni, a világversenyen nyelv- és kultúrasemleges feladványok szerepelnek, köztük a közimert szúdoku, ahol 1 és 9 közötti számokat kell számismétlés nélkül a megadott ábrákba beírni.
    A jövő évi versenynek a kanadai Toronto lesz a házigazdája, amelyre a magyar válogatott tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete válogatóversenyen választja majd ki.


Fotó: m.infopapa.hu
Lap tetejére