RSS Feed

Atlétikai vb 2023 - Háromszáz nap a rajtig

mti - 2022. 10. 23. 13:02:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Atlétikai vb 2023 - Háromszáz nap a rajtig

A szervezők vasárnapi közleménye kiemeli: a 2023. augusztus 19-én kezdődő eseményen 215 ország több mint 2000 versenyzője küzd majd a dicsőségért, köztük Kozák Luca és Halász Bence. Novemberben indul a jegyértékesítés.


    "Óriási az érdeklődés, sokan keresnek meg minket azzal, hogy az atlétikai világbajnokság belépőjegyét szeretnék ajándékba adni karácsonyra a szeretteiknek. Örülünk, hogy ennyien várják már és azon dolgozunk, hogy mindenki eljusson a vb-re, aki látni szeretné ezt a csodát, amit az atlétika jelent" - fogalmazott Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.
    Németh hozzátette: ez lesz az első atlétikai vb, amelyre a szervezőbizottság kedvezményes jegyet biztosít azoknak, akik sportolnak, vagy sportolni kezdenek. A jegyárusítás várhatóan november végén startol, annak részleteiről is ekkor adnak majd tájékoztatást a szervezők.
    Schmidt Ádám, a 2023-as atlétikai vb lebonyolításáért felelős kormánybiztos kiemelte: a szervezőbizottság folyamatosan és nagy erőkkel dolgozik azon, hogy Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét méltó módon rendezhessék meg.
    "Szoros az együttműködés a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel, a helyszínen zajlik az építkezés, közös célunk, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően, gördülékenyen haladjanak tovább" - mondta a sportért felelős államtitkár.


Fotó: atletika.hu
Lap tetejére