RSS Feed

Lukas Graham már karácsonyozik

Fehér Emma - 2022. 10. 22. 17:05:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lukas Graham már karácsonyozik

A többszörös Grammy-jelölt dán szupersztár idén igazán különleges hangulatot varázsol az ünnepek közeledtével. Lukas ezúttal kedvenc karácsonyi dalát, a „Last Christmas”-t gondolta újra.

Igazán érzelmes, csupa szív szerzemény Graham gyerekkori emlékeit idézi meg: „Emlékszem, amikor karácsonykor a hóban játszottam és minden évben édesapámmal jótékonykodni mentem. Egy több mint 1500 rászorulót segítő szervezetnek gyűjtöttünk adományokat és segítettünk ételt hordani minden Szenteste alkalmával. Miután apukám elhunyt, én továbbra is folytatom ezt a hagyományt.”


 

A meghitt újdonság a Wham! eredeti verziójához hűen egy igazán fülbemászó karácsonyi pop-himnusz. Lukas változatában a megszokott hangulatot modernebb hangszereléssel aktualizálta. Mindenki készüljön fel a garantált dallamtapadásra, ajándék gyanánt!


 

A népszerű dán előadó új slágere biztos sikerre van ítélve. Lukas Graham 2016-os debütáló albumával igazi áttörést ért el, köztük szerepelt a Grammy-re jelölt „7 Years”, ami Lukas életét egy csapásra forgószéllé változtatta: a dalban elszegényedett autonóm koppenhágai kommuna, Christiania egyedi világát mutatta be zseniálisan. Azóta pedig csak gyarapodtak a slágerek – mint a „Call My Name”, „Happy For You”, Wiz Khalifával közös „Where I'm From” és G-Eazyvel a „Share That” és a legutóbbi mélyen megérintő Khalid közreműködésével elkészült „Wish You Were Here” – amelyek már több mint 7 milliárd streamet hoztak az előadónak világszerte.

 

Fotó: pt.wikipedia.org
Lap tetejére