RSS Feed

Sportlövő-vb - Pekler a legjobb eredménnyel selejtezett

MTI - 2022. 10. 21. 14:38:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sportlövő-vb - Pekler a legjobb eredménnyel selejtezett

Nem jelentett gondot a selejtező a férfi kisöbű szabadpuska összetett számában szereplő három magyarnak, akik közül Pekler Zalán az egész mezőny legjobb eredményével zárta a 60 lövést pénteken a Kairóban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

Az 50 méteres "királyszámban" 99 induló volt, közülük 70 jutott a szombati alapversenybe. A puskások két csoportban lőttek, és az elsőben kapott helyet Pekler és Péni István, míg Hammerl Soma a másodikban szerepelt.
    A nemzetközi szövetség honlapja szerint Pekler egészen remekül célzott, és 593 körös eredményével nem csupán csoportjában, hanem a teljes mezőnyben az élen végzett. A tokiói olimpián légpuskában ötödik Péni a térdelő testhelyzetben visszafogottabban kezdett, első hat lövéséből öt kilences volt, ezt követően viszont javított és végül 584 körrel a csoport 14. helyén zárt.
    Hammerl Soma szintén jól teljesített, végig az élcsoportban volt, s 586 körrel a kilencedik lett, így készülhet a folytatásra.
    A szintén 60 lövéses alapverseny szombaton 8.15-kor kezdődik, majd a nyolcas döntőt 10.45-től rendezik. A számban - a többi egyéni olimpiai számhoz hasonlóan - négy kvótát osztanak ki a 2024-es párizsi olimpiára.


Fotó: sziakomarom.sk
Lap tetejére