RSS Feed

Iskolája megtámadását tervezte

ujszo.com - 2022. 10. 20. 13:09:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Iskolája megtámadását tervezte

Szlovákiában a bazini Speciális Büntetőbíróság elrendelte a vizsgálati fogságba helyezését annak a fiatalkorúnak, aki azt tervezte, hogy megtámadja több alapiskolai osztálytársát és tanárát a Gölnicbányai járásban található Szepesremetén (Mníšek nad Hnilcom).


Erről szerdán kora este döntött az előkészítő eljárást vezető bíró, a döntés nem jogerős, mivel a gyanúsított ügyvédje panaszt emelt – tájékoztatott Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője.

„A bíró szerint fennáll a szökés és a tanúk befolyásolásának veszélye, valamint újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye is” – tette hozzá a szóvivő. A bíró elutasította a gyanúsított kérését, hogy az előzetes letartóztatás helyett pártfogó felügyelőt jelöljenek ki számára.

„Védencem az előzetes letartóztatás ellen panaszt nyújtott be, melyet a határozat írásos kézbesítését követően indokolunk meg részletesen” – jelentette ki Pavel Piovarčí, a gyanúsított ügyvédje. A panaszról a Legfelsőbb Bíróság dönt. A gyanúsított, A. P. az ügyvéd elmondása szerint a bíró előtt „bizonyos fokú megbánást tanúsított a cselekedete miatt”.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) pénteken (október 14.) vette őrizetbe a fiatalkorút, emberölés előkészítésének különösen súlyos bűncselekményével gyanúsítják. A sajtóban megjelent információk szerint a fiú egy baltát vitt magával az iskolába.

Fotó: bumm.sk
Lap tetejére