RSS Feed

Deák Dániel kálváriája

Dalia László - 2022. 10. 22. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Deák Dániel kálváriája

Deák Dániel osztályfőnöke szégyelli magát, hogy diákját hat év alatt nem tudta megtanítani, hogy igazat mondjon, hiteles legyen. Mert ahogy a politikában jártas nézők, hallgatók megtapasztalták, Deák azt egyik legjobb kormány propagandista. Ahogy a Spirit Rádió egyik műsorvezetője nemes egyszerűséggel fogalmazott, csúsztat, rágalmaz és hazudik.

Az osztályfőnök, aki történelmet is tanított Deáknak, azt tanította, hogy "mindig és mindenkor hitelesnek kell lenni, igazat kell mondani! Akkor is, ha nem lesz belőle hasznom!" Ez a szándék viszont megbicsaklott, hiszen Deák nem lehetett rossz tanuló, nagyon is jól tudja, hogy mi vezeti. Orbán jól megfizeti az embereit, s olcsón nem is adja senki magát, hiszen amikor Deák  azt írja, hogy "sikertelen a mai baloldali tüntetés, mert a magyarok a tanárokat támogatják, nem pedig a tüntetéseket szervező és most is csak a politikai hasznot leső baloldalt", ő is tudja, hogy ez nem igaz. Az általa közölt fényképen ugyanis még csak gyülekeznek a tanárok a Hősök terén, később elfoglalták végig az Andrássy utat. És ezt a tüntetést nem baloldali pártok szervezték, hanem tanárok, diákok, szülők.

Az osztályfőnök nem alázta meg volt tanítványát, csak a tényeket közli, hogy azok a fiatalok "nem voltak ők sem bal-, sem jobboldaliak. Emberek voltak a javából. Kulturáltan, fegyelmezetten, végtelen tisztelettel a tanáraik iránt egy igazabb Magyarországért álltak ki és nem azon gondolkodtak, hogy péntek este hová menjenek bulizni. Jóval kevesebben voltak, ahogy írod? Nem! Tele volt az Andrássy út, az Akadémia előtti tér. Ha az igazat akarnád, ha hiteles akarnál lenni, tudnád és le mernéd írni!"

Deák próbált válaszolni, de nem nagyon sikerült. Úgy próbált kitérni a jogos vádak elöl, hogy ezt kettőjüknek kellett volna megvitatni, mintha a nyílt levél valami arcoskodás lett volna, pedig az egy közszereplő,őnek szóült, aki naponta terjeszti a hamis propagandát, tehát nem bújhat el a Facebookon, mint bármelyik tanítvány, hiszen mindennap szerepel valamelyik rádióban, tévében és ugyan már többször a fejére olvasták, hogy hazudik, a szempillája sem rebbent. Mint látjuk, egykori osztályfőnöke levele sem rendítette meg. Bizonyosan legalább négyszer annyit keres, mint bármelyik pedagógus, így aligha fogja feladni áldásos tevékenységét.


Fotó: -a-
Lap tetejére