RSS Feed

Hilton magyar hitvese

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 10. 20. 8:47:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hilton magyar hitvese

Röviddel századik születésnapja előtt, 2016 decemberében, kaliforniai otthonában aludt el végleg Gábor Zsa Zsa. Noha a bohém színésznő már a Horthy-korszakban a tengerentúlra költözött, sem hazáját, sem anyanyelvét nem felejtette el. Végakaratának megfelelően júliusban szülővárosában helyezték örök nyugalomra.

A Budapesten, Gábor Sári néven világra jött kislányt külföldön Zsa Zsa Gáborként emlegette a bulvársajtó. Mielőtt az 50-es években olyan amerikai filmprodukciókban bukkant fel, mint a „Nem voltunk házasok” és a „Moulin Rouge” már a színpadon is kipróbálhatta tehetségét. Hangja, lába meg volt hozzá, így pesti és bécsi tanulmányokat követően operett csillag lett. A valódi életkorát huncutul eltitkoló ifjú dáma karrierjének komoly lökést adott, hogy tinédzserként második helyezést ért el a magyarországi szépségkirálynő választáson.

Noha a filmvásznon első szerepeinek egyike a „We’re Not Married!“-ben volt, már külhonba is egy férj révén került. Ankarából a második világháború alatt költözött Hollywoodba hugához, Éva Gáborhoz. A csinos pesti asszony következő házasságát 1942-ben a szállodás milliomossal, Conrad Hiltonnal kötötte. Öt esztendő után szakítottak: szerelmük gyümölcse – egyetlen gyermeke – Constance Francesca pár éve hunyt el. A partikirálynő Zsa Zsa harmadik férje egy színész lett - nem kis botrányt kavart az USA-ban, hogy válásukat követően George Sanders Magda Gábort vette feleségül, aki a filmdíva huga volt. Az amerikai televíziós showkban is gyakorta felbukkanó, pergőnyelvű európai emigráns szerelmi élete, luxus körülményei mindig is izgatták a szenzációra éhes nemzetközi sajtót. Ám Zsa Zsa makacsul tagadta, hogy könnyen ágyba vihető szőkeség lenne.


Fotó: -a-
Lap tetejére