RSS Feed

Red Hot Chili Peppers: egy év, két album

Fehér Emma - 2022. 10. 18. 17:04:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Red Hot Chili Peppers: egy év, két album

Idén második, új LP-jét tette elérhetővé a kaliforniai legenda Red Hot Chili Peppers. A kreatív energiájú csapat csak úgy ontotta magából a generációs határokat nem ismerő új slágereket, mint a „These are the Ways”-t vagy a „Black Summer”-t.

Az együttes idén áprilisban jelentette meg az azóta többszörös platina minősítésben részesülő, a listák élét ostromló „Unlimited Love” című kiadványát. Ezt követi a most megjelent „Return of the Dream Canteen”.

2022 a RHCP éve eddig, hiszen teltházas aréna turnéjuk minden koncertje hatalmas közönségsiker volt. Az első új lemeze híre pedig már tavasszal bebizonyította, hogy a zenekar eddigi legjobb formájában van. A kreatív energiájú csapat csak úgy ontotta magából a generációs határokat nem ismerő új slágereket, mint a „These are the Ways”-t vagy a „Black Summer”-t.

 
A tagok így nyilatkoztak, amikor kiderült, hogy egy újabb albumnyi anyagot sikerült felhalmozniuk:

„Csak a vicc kedvéért elkezdtünk jammelgetni, és régi számokat újratanulni. Mire észbe kaptunk, elkezdődött az a rejtélyes folyamat, aminek a végén több dalt hoztunk össze, mint amire számítottunk. A csodálatos kémia és a közös zenélés élménye, amely már százszor is összehozta a zenekart, ezúttal két duplalemeznyi anyagot adott. A „Return of a Dream Canteen” minden, ami vagyunk, és amiről valaha álmodtunk, hogy lehetünk.”


 

Fotó: rockinform.hu
Lap tetejére