RSS Feed

Čaputová a szegénység ellen

ujszo.com - 2022. 10. 18. 13:01:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Čaputová a szegénység ellen

Nőtt a jövedelmi szegénység, elmélyültek a szociális különbségek – jelentette ki a szegénység elleni küzdelem világnapján Zuzana Čaputová. Az államfő átfogó, rendszerszintű változásokat sürget, ilyen a megfizethető, méltó lakhatás biztosítása és az erős szociális háló.


„A háztartások életszínvonalával kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy nőtt a jövedelmi szegénység. A pozitív trend a járvány első évében megfordult, 45 ezerrel nőtt a jövedelmi szegénységben élők száma és ma körülbelül 660 ezer embert érint” – írta közösségi oldalán az államfő.

Hozzátette, a szegénységben élők számára sürgősen célzott kompenzációs intézkedéseket kell elfogadni. „Rendszerszintű változásokra van szükség – azoknak is méltó lakhatási körülményekre van szükségük, akik szegénységben, kirekesztve élnek, továbbá erős szociális hálóra és oktatási rendszerre, amely csökkenti a szociális különbségeket, s nem tovább mélyíti azokat” – hangsúlyozta Čaputová.

Az államfő közölte, hogy az elszegényedés téma lesz a Monika Uhlerovával, a Szlovák Szakszervezeti Konföderáció (KOZ) elnökével folytatott csütörtöki megbeszélésén i

Fotó: ma7.sk
Lap tetejére