RSS Feed

Kárász Róbert búcsúzik az ATV-től

24.hu - 2022. 10. 18. 8:05:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kárász Róbert búcsúzik az ATV-től

Nem tudott megegyezni Kárász Róbert és az ATV csatorna abban, hogyan egyeztethető össze a műsorvezető jótékonysági munkája a tévés vállalásaival, így közös megegyezéssel a riporter távozása mellett döntöttek – értesült a Mandiner.

A tévés a lapnak nyilatkozott elsőként az okokról:

„Több mint hat éve dolgozom az ATV Start politikai és közéleti műsorában és tízéves alapítványi munka áll a hátam mögött. Számomra a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb. A Premier Kultcafé egy olyan kávézó, amely európai modell értékű es ahol évek óta közel 30 fogyatékossággal élő embernek tudtunk munkát adni, jelenleg pedig tizenkét megváltozott munkaképességű személy dolgozik a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány alkalmazásában.

Most már sem fizikailag, sem érzelmileg nem tudok ettől a munkától eltekinteni. A csatorna álláspontja a saját szemszögéből nézve természetesen  más. A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk  feloldani. Ugyanakkor úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik munkáját és elvárásait. A tervek szerint a következő másfél hónapban a csatorna alkalmazásában maradok. Hogy aztán hogyan tovább, merre visz az utam, az egyelőre még nagy kérdés. Egyvalami biztos: a fogyatékkal élők ügye és a kávézónk működése örök szívügyem

A lap megkérdezte Németh S. Szilárdot, a csatorna vezérigazgatóját is az elválásról, aki elmondta: arról van szó, hogy a hosszú távú jövőt – megadva egymásnak a tiszteletet – máshogy képzeltük el.

Kárász Róbert zavaros ügyeiről az elmúlt években többször írtunk, ezek alkalmával az ATV egyszer sem jelezte, hogy gondja lenne a műsorvezető megkérdőjelezhető lépéseivel.

A 24.hu tárta fel, hogy tolt saját cégébe milliókat abból a jótékonysági alapítványából, amelybe ömlöttek a közpénz-milliók. (Ezzel kapcsolatban pár hónapja Kárász jogerősen vesztett pert a 24.hu munkatársa ellen.) Idén tavasszal pedig abból lett hír, hogy egy fideszes vezetésű önkormányzat bízta meg az ATV-s alapítványát egy több százmilliós munkával. (Az ATV nyilvánosan nem jelezte, hogy gondja lenne a politikai műsort vezető Kárász megbízásával.) Szintén idén a 444.hu írta meg, hogy pózolt együtt Kárász a Megafon rendezvényén a kormány ismert propagandistáival. Kárász egyébként pár éve úgy kezdte el védeni az ATV műsorában a kormány egészségpolitikáját, hogy épp akkoriban kapott alapítványa milliókat az EMMI-től.

Fotó: -a-
Lap tetejére