RSS Feed

Cseri Hanna zsiráfháton

Fehér Emma - 2022. 10. 17. 17:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Cseri Hanna zsiráfháton

Lágyan bekúszó groove-ok, érdekes szóképek és furfangos fordulatok különös atmoszférájával érkezett a kreatív és színházi munkáiról elhíresült dalszerző-előadó, cserihanna debütáló dalában és videoklipjében. A „ZSIRÁFHÁT” egy kétségbeesett, dühös nő szerelmi csalódását dolgozza fel kesernyés humorral, igazán formabontó szövegi és vizuális ötlettel megfűszerezve.

Cseri Hanna idén indította útjára cserihanna néven szólóprojektét.  Első albuma 2023 tavaszán várható, azonban hallhattuk már bongor „Veréb” című zenéjében is közreműködni, és korábbi formációjával, a CseRihannákkal számos saját felvételt ismerhetett már meg a közönség. Hanna színházi körökben számtalanszor bizonyított, mint rendező, dalszerző, szerzeményei pedig főként a korai felnőttkor mérföldköveinek állít tükröt.

A sokszínű alkotó első önálló kiadványa, a „ZSIRÁFHÁT” egészen egyedi megvilágításba helyezi a kínzó, szerelmi csalódás feszült állapotát:

„A dal egy kétségbeesett, dühös nő szerelmi vergődését, fájdalmát próbálja körüljárni, már az őrület túlsó partjáról, ahol a megszállottság és a tehetetlenség érzése átvette a józanész feletti kontrollt” – összegezte Hanna a kiadvány hátterét, amelyet egy, a ’80-as évek szocializmusát felelevenítő, frappáns videóklippel koronázott meg:  „A videóklip is ebből a gondolatból született. Két szaki irányítja az elmémet, ezért nem csoda, hogy teljesen irracionális módon cselekszem, és hiába próbálok jó főnök módjára rendet tenni, csak még nagyobb lesz a káosz a fejemben. Vicces, és nagyon fontos része a koncepciónak, amit Fazakas Lőrinccel, a klip rendezőjével találtunk ki, hogy a számban végig egy másik embert szidalmazok, a klipben pedig én magam vagyok az, aki nem tud ember módjára viselkedni.”

Fotó: dolly.hu
Lap tetejére