RSS Feed

III. Károly egyelőre nem költözik be a Buckingham-palotába

telex - 2022. 10. 16. 16:50:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

III. Károly egyelőre nem költözik be a Buckingham-palotába

III. Károly király még öt évig nem költözik be a Buckingham-palotába. Az új uralkodó és felesége Kamilla kivárják míg befejezik a palota felújítását, ami 370 millió fontba kerül (ami körülbelül 177, 6 milliárd forint) – írja a Daily Mail.

A brit uralkodó pár addig heti két napot a Windsori kastélyban, a hétvégéket a norfolki Sandringhamben található kastélyukban, három napot pedig a Clarence House-ban fognak töltetni, ami mindössze 400 méterre van a Buckingham-palotától. III. Károly és Kamilla királyné ebben a rezidenciában élnek 19 éve.
Daily Mail cikke szerint a Buckingham-palota a legnagyobb felújításon esik át a második világháború óta, lecserélik a vezetékeket, a vízvezetékeket is, illetve a fűtést is korszerűsítik. A munkálatok azonban nem a tervezettek szerint haladnak. Ennek ellenére fontos lenne, hogy az új brit uralkodó a Buckingham-palotában lakjon, hisz ez a „monarchia londoni szíve” és egy palota király nélkül félő, hogy csak turisztikai látványosság válik.
III. Károlyt 2023. május 6-án, szombaton fogják hivatalosan is brit királlyá koronázni a londoni Westminster-apátságban. Itt zajlott II. Erzsébet királynő gyászszertartása is szeptember 19-én. 


Fotó: -a-
Lap tetejére