RSS Feed

Török embercsempész?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 10. 16. 9:30:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Török embercsempész?

A keletnémet hatóság őrizetbe vett egy idegenajkú sofőrt, akit embercsempészéssel gyanusítanak. A 37 éves eurázsiai állampolgár vezette azt a teherjárművet, melyben 29 külföldi menekültet találtak egy kontroll során. A háború és terror sújtotta Szíriából a Berlinnel szomszédos régióba érkezett emberek, ablaktalan, szellőzetlen járműben utaztak.

Szír menekülteket találtak ősszel a lengyel-német határ közelében a rendőrök egy furgonban. Forstban (Spree-Neiße) egy közúti ellenőrzés során bukkantak az egyenruhások bő két tucat illegális bevándorlóra: huszan kis- és fiatalkorúak - így a brandenburgi sajtó. A német hatóság őrizetbe vette azt a török kamionost, akit embercsempészéssel gyanusítanak. A 37 éves eurázsiai állampolgár vezette azt a teherjárművet, melyben 29 külföldi menekültet találtak egy kontroll során. A 11 és 45 esztendő közötti, lekapcsolt migránsok zöme iskolaköteles fiatal. 
A háború és terror sújtotta Szíriából a Berlinnel szomszédos régióba Lengyelországon keresztül érkezett emberek, ablaktalan, szellőzetlen járműben zsúfolódtak össze. A nagykorú, idegenajkú polgárok vizsgálati fogságba kerültek. A cottbusi hatóság engedély nélküli határátlépés miatt indított eljárást a szírek ellen. A húsz gyermeket és fiatalt a szakhivatal vette szárnyai alá. A szülők nélküli "diákok" ellátása, gondozása megoldott. Nyelvoktatásukról, családokhoz való megnyugtató elhelyezésükről hamarosan dönt a volt NDK legkeletibb régiójának gyámügye.

Fotó: -a-
Lap tetejére